Пт, 2024-03-29, 10:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:40
Італійський суд відпустив Авакова: Європа знайома зі статтею 365 ККУ
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

  Римський суд ухвалив рішення звільнити колишнього голову Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова, повідомив лідер фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем’якін, передає "Інтерфакс-Украина".

"В Італії, в Римі, було звільнено нашого колегу, керівника партійної організації Харківської області Авакова", - оголосив Кожем’якін у сесійній залі парламенту 12 квітня.

Генеральна прокуратура підтверджує інформацію про те, що італійський суд відпустив екс-голову Харківської обласної адміністрації Арсена Авакова. Про це заявив начальник прес-служби ГПУ Юрій Бойченко.

"В телефонному режимі нам стало відомо, що суд відпустив Авакова. Але процедура екстрадиції триває", - заявив Бойченко.

У свою чергу, адвокат Авакова Юрій Вишневецький пояснив, що сьогодні суд виніс рішення тільки з питання про обрання екс-губернатору запобіжного заходу на час розгляду питання про екстрадицію.

"Як я розумію, таким чином суд встановив, що Аваков не буде ховатися в період розгляду питання про його екстрадицію. Ніяких підстав думати, що Аваков буде ховатися, немає", - сказав Вишневецький.

При цьому він підкреслив, що на сьогодні розгляд питання про екстрадицію Авакова в Україну триває, і суд щодо цього не ухвалював остаточного рішення. "Судовий процес про екстрадицію триває. Сьогодні тільки було рішення про запобіжний захід", - підкреслив Вишневецький.

Адвокат зазначив, що на сьогодні йому невідомо, чи звертався Аваков до урядів якихось держав з проханням про надання політичного притулку.

Раніше Андрій Кожем’якін повідомляв, що у вівторок він був присутній на засіданні суду в Римі, де розглядалося питання про обрання запобіжного заходу Авакову.

Андрій Кожем’якін повідомив, що суд прийняв усі документи, які підготувала фракція, партія "Батьківщина" та особистий лист від Юлії Тимошенко.

"Адвокати спиралися на цю інформацію, і суддя взяв її до уваги. Більше того, коли суддя почула про статтю 365, вона усміхнулась, бо цю статтю в Європі вже знають краще, ніж в Україні", - сказав він.

"При цьому прокурор визнав, що цю статтю в Україні широко використовують для політичних переслідувань, і запропонував обрати для Арсена Авакова запобіжний захід у формі утримання під домашнім арештом. Водночас адвокати Авакова попросили у суду повного звільнення та надання Авокову можливості вільного пересування територією Італії", - додав Кожем’якін.

Він також зазначив, що Арсен Аваков переслідується з політичних мотивів, про що зазначено у відповідних документах фракції і партії, які передані італійському суду.

Аваков очолював Харківську облдержадміністрацію з лютого 2004-го по лютий 2010 року. Він очолює Харківську обласну організацію ВО "Батьківщина".

6 січня прокуратура порушила кримінальну справу за фактом незаконного відчуження в 2009 році 55 га землі посадовими особами Харківської обладміністрації та головного управління Державного комітету із земельних ресурсів в області, а 26 січня - справу проти самого Авакова за підозрою в тих же діях.

27 березня Авакова затримали в Італії. 29 березня Генеральна прокуратура заявила, що італійський суд заарештував Авакова на 40 діб.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1076 | Додав: admin | Теги: аваков, Італійський суд | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]