Пт, 2024-04-19, 10:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:37
Із сусідами по Євросоюзу Польща відкрила кордони
Інші останні Новини Європейського Союзу

Польща відкрила кордони із сусідами по Євросоюзу

Попри відкриття владою Польщі кордонів із сусідніми країнами ЄС, прикордонний контроль на кордоні з Україною, Білоруссю та Калінінградською областю РФ зберігається. Водночас працівникам з цих країн не потрібен карантин.

Після трьох місяців дії обмежень на в'їзд для іноземців влада Польщі знову відкрила свої кордони з усіма сусідніми країнами Євросоюзу. Прикордонний контроль на цих ділянках польського кордону скасовано в ніч на суботу, 13 червня. Ще напередодні припинилися перевірки на литовсько-польському кордоні, а вже з суботи опівночі скасування обмежень поширили на кордон з Німеччиною, Чехією та Словаччиною, передає інформагенція dpa.

Крім того, польська влада послабила вимоги до тих, котрі прибувають до країни з-за меж ЄС. Водночас контроль на кордонах з Україною, Білоруссю і російським ексклавом Калінінград поки що зберігається.

Нагадаємо, що 13 березня через пандемію COVID-19 уряд у Варшаві закрив свої кордони з іншими країнами-членами ЄС для іноземців з метою запобігти подальшому поширенню коронавірусу. Винятки допускалися лише для людей з дозволом на постійне проживання в Польщі, для водіїв вантажівок і дипломатів. Так само поляки, які повернулися з-за кордону, мусили перебувати в карантині протягом 14 днів.

Водночас громадяни Росії, Білорусії та України матимуть право на в'їзд до Польщі, якщо вони в шлюбі з громадянами Польщі або є дітьми польських громадян чи мають дозвіл на роботу в Польщі. Так само працівники з цих країн, які прибувають на роботу до Польщі, не мусять перебувати в 14-денному карантині після в'їзду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 610 | Додав: adminA | Теги: кордони, Польща, Сусіди, Євросоюз | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]