Пт, 2024-04-26, 17:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:38
Ізраїль може завдати удару по Ірану навесні 2012 року
Інші останні Новини світу

Існує серйозна ймовірність, що Ізраїль завдасть удару по ядерних об'єктах Ірану навесні поточного року. Таку думку висловив міністр оборони США Леон Панетта, пише Washington Post.

Панетта є одним з небагатьох офіційних осіб, хто висловлює стурбованість намірами Ізраїлю публічно.

"Ізраїль визначив, що вони обговорюють це (завдання удару), і ми висловили нашу стурбованість", - сказав Панетта журналістам у четвер на зустрічі НАТО в Брюсселі.

На його думку, Ізраїль може завдати удару цієї весни, можливо на початку квітня.

У той же час у колонці Washington Post з посиланням на Панетту зауважують, що удару може бути завдано у квітні, травні або червні цього року.

Газета також відзначає, що представники адміністрації США стверджують, що у випадку удару США не будуть втручатися до того моменту, поки конфлікт не загрожуватиме американським військовим силам або ізраїльським населеним пунктам, передає "Интерфакс".

Але ж сам Леон Панетта відмовляється коментувати повідомлення, які з'явилися раніше в ЗМІ, про те, що він нібито вважає можливим військовий удар Ізраїлю по Ірану протягом найближчих кількох місяців.

А автор статті не повідомляє, звідки він дізнався про цю "думку" Панетти.

На прохання прокоментувати статтю Washington Post, глава Пентагону відповів: "Ні, я не буду коментувати. Те, що я думаю і що я бачу, я вважаю, перебуває у тій сфері, яка належить мені і нікому більше".

Раніше Панетта заявляв, що Ірану вистачить одного року, щоб створити ядерну зброю й ще близько двох років, щоб створити засоби його доставки.

Як відомо, Ізраїль бачить загрозу для своєї безпеки в розробці Іраном ядерної програми.

Європа й США вже запровадили санкції проти Ірану, щоб Тегеран припинив розробки. 

У відповідь Іран заявив про намір припинити постачання нафти в Європу.

Ехуд Барак: Ізраїль готовий вже нині завдати удару по Ірану

Ізраїль готовий вже тепер завдати удару по Ірану, якщо виявиться, що санкції не працюють, заявив ізраїльський міністр оборони Ехуд Барак.

"Якщо санкції не приведуть до зупинки військової ядерної програми (Ірану - ред.), необхідно буде розглянути питання про вжиття військових заходів", - сказав Барак, виступаючи на конференції в Герцлії.

Міністр оборони Ізраїлю зауважив, що нині між багатьма країнами існує консенсус щодо того, що якщо дипломатія і санкції не зупинять Іран, треба буде завдати по ньому удару.

На думку Барака, Іран наближається до тієї стадії, коли відкладання військової операції стане "непрактичним".

"З ядерним Іраном важче мати справу, небезпечніше і обійдеться більшою кров'ю, аніж якби його зупинити тепер", - сказав ізраїльський міністр.

Виступаючи раніше на конференції, віце-прем'єр Ізраїлю Моше Ялон також заявив, що Іран треба "так чи інакше" зупинити.

При цьому він вказав, що ядерні об'єкти Ірану уразливі для можливих військових ударів. За його словами, підземні бункери Ірану, у яких імовірно ведеться розробка ядерної зброї, недостатньо захищені.

Віце-прем'єр зазначив, що є необхідність завдання удару і по збройних силах Ірану, що охороняють об'єкти, і по самих об'єктах.

Ялон додав, що військові Ірану прагнуть створити ракети, дальність яких сягає 10 тис км.

Зі свого боку глава ізраїльської військової розвідки Авів Кохаві повідомив, що Іран нині має в розпорядженні таку кількість збагаченого урану, якого вистачає для виготовлення чотирьох атомних бомб.

За словами головного ізраїльського військового розвідника, Іран вже отримав чотири тонни урану, збагаченого до 3,5% і 100 кг, збагачених до 20%.
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1021 | Додав: adminA | Теги: Ізраїль може завдати удару по Ірану | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]