Нд, 2024-09-08, 02:24
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:32
Ядерну електростанцію нового покоління почав будувати Білл Гейтс
Інші останні Новини світу науки і технологій

Компанія Білла Гейтса розпочала будівництво першої в США і світі ядерної електростанції на натрієвих реакторах. Вона має запрацювати до 2030 року.

Минулого місяця Комісія з ядерного регулювання США прийняла заявку компанії Білла Гейтса TerraPower на дозвіл на будівництво АЕС нового покоління. Відтак в США вперше за понад 40 років схвалили комерційний проєкт з нелегководним реактором.

Домом для найсучаснішої ядерної установки у світі стане місто Кеммерера, штат Вайомінг. Цього тижня в тут заклали майбутню ядерну електростанцію на натрієвих реакторах Natrium, яку спроєктувала TerraPower.

"Тепер, коли ми зробили перші кроки, першим завданням є будівництво натрієвої випробувальної установки, яка випробовуватиме компоненти та передаватиме рідкий натрій, який використовуватиметься для охолодження ядерного реактора. Будівництво триватиме протягом наступних років, перш ніж станція, сподіваємося, запрацює у 2030 році. Процес перевірки займе кілька років, тому тим часом TerraPower продовжить будівництво неядерних частин об'єкта. У наступному році розпочнеться будівництво так званого "енергетичного острова", де будуть розміщені парові турбіни та інше обладнання, яке фактично виробляє електроенергію", — розповідає Гейтс у своєму блозі.

Гейтс акцентує, що проєкти як цей "можуть бути великими та ризикованими», але додає, що вони "надто важливі для майбутнього, щоб не діяти".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 271 | Додав: admin | Теги: електростанція, гейтс, ядерна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]