Чт, 2024-03-28, 22:25
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:32
Як це відбуватиметься - уряд представив план виходу з карантину
Інші останні Новини України

Уряд представив план виходу з карантину. Як це відбуватиметься?

Премʼєр-міністр Денис Шмигаль представив стратегію виходу країни з карантину.

Про це він повідомив у Telegram.

Старт цієї стратегії, за словами премʼєра, може припасти на 11 травня. На першому етапі можуть відкритися парки й сквери, частина закладів краси, гуртова та роздрібна торгівля непродовольчими товарами, кавʼярні, автомийки та юристи. Для цього необхідно, щоб протягом 10 днів з дня закінчення карантину кількість хворих не зростала понад 5%.

На другому етапі можуть відновити навчання у випускних класах, роботу ресторанів на виніс, готелів, спортзалів і фітнес-центрів, а також відновити змагання, в яких беруть участь не більше 50 осіб, без глядачів. Для цього необхідно, щоб кількість випадків зараження коронавірусом знижувалася, а кількість тих, хто одужав, — зростала.

На третьому етапі відкривають кінотеатри, театри, ТРЦ (без ігрових майданчиків), окремі навчальні заклади, метрополітену дозволяються спецперевезення. Також дозволяються міжміські пасажирські перевезення у межах області. Умова для цього етапу — кількість тих, хто одужав, має вдвічі перевищувати кількість нових випадків захворювання.

Четвертий етап — дозволяється поновити роботу метрополітену й усього наземного транспорту, роботу усіх закладів харчування, культурних закладів, ТРЦ, а також планової та стоматологічної допомоги. Для цього етапу потрібно, щоб кількість нових випадків щоденно становила не більше 5 на область.

На завершальному етапі планується скасувати усі встановлені раніше обмеження. Для цього мають фіксуватися лише поодинокі випадки коронавірусу.

Кабінет міністрів продовжив карантин до 11 травня  в Україні. Потім можуть відкрити парки та деякі магазини .

Із 6 квітня в Україні посилили карантин. В Україні посилили карантинні заходи. Заборонили пересуватися більше ніж по двоє, без документів і маски — зʼявлятися в громадських місцях можна тільки в масках і з документами. Заборонено відвідувати парки, сквери, зони відпочинку, лісопаркові та прибережні зони, крім вигулу домашніх тварин.

В Україні станом на 09:00 24 квітня зафіксували кількість хворих на коронавірус зросла до 7 647. У ЗСУ — 51 випадок. За добу — 477 випадків. Померли 193 людини, 601 одужала.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 810 | Додав: adminA | Теги: уряд, план виходу з карантину | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]