Пт, 2024-03-29, 03:30
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:32
Як НАТО посилює східний фланг - у Європу прибувають "Абрамси" та "Бредлі"
Інші останні Новини Європейського Союзу

До Європи прибуває бронетехніка.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг впевнений у необхідності постачати українцям озброєння “ще більше і ще швидше”. Тим часом НАТО продовжує зміцнювати свої східні рубежі.

Танки та військові машини армії США прибувають у порт “Фліссінген” (Нідерланди). Серед них — значна кількість танків Abrams (“Абрамс”) та бронемашин Bradley (“Бредлі”). Ця техніка буде доставлена до Польщі та Литви для зміцнення східного флангу НАТО.

“У цей порт прибуде близько 1 250 одиниць техніки… Я думаю, що у будь-який момент, коли США проводять таку військову операцію, ми маємо кілька послань. Одна з них — це співпраця з партнерами НАТО та стримування противників у всьому світі”, — коментує полковник, командир 598-ї транспортної бригади армії США Роберт Келлам.

Посилення відбувається й у Чорноморському регіоні. Державний секретар США Ентоні Блінкен на саміті міністрів закордонних справ країн НАТО в Бухаресті наголосив: це стратегічна сфера для військово-політичного блоку, настав час збільшити присутність представників Альянсу від Чорного до Балтійського моря.

 “Ми сповнені рішучості просуватися вперед — до створення сучасних, сумісних збройних сил, і це принесе користь всьому військово-морському простору, зокрема, коли йдеться про Чорне море. Як я вже зазначав, у Румунії розташований штаб багатонаціональної дивізії НАТО на південному сході, який є регіональним вузлом командування та управління НАТО. Це найважливіша установа, місцевий підрозділ з інтеграції сил, багатонаціональна цілком діюча бригада”, — зазначив держсекретар США Ентоні Блінкен.

У Румунії зараз дислоковано понад 3 тис. військовослужбовців США. Також протягом чотирьох місяців у цій країні перебували канадські партнери — 180 військовослужбовців, включаючи пілотів та технічний персонал, а також 6 літаків CF-18 Hornet. Цей контингент разом із військовослужбовцями румунських ВПС брав участь у навчаннях, здійснивши майже 500 бойових вильотів, під час яких імітували атаки винищувачів та займалися повітряним патрулюванням.

 “Протягом 4 місяців перебування на авіабазі імені Михайла Когелнічана у нас була можливість попрацювати разом з нашими румунськими колегами та кількома союзниками та провести навчання з оперативної сумісності, що зміцнюють колективні гарантії та стримування НАТО на південно-східному фланзі”, — цитує командира відділення ВПС Румунії Стівена Латуейтіса відділ зв’язків із громадськістю Авіаційного командування союзників (AIRCOM).

Крім винищувачів, до Румунії надійшли радари для повітряної розвідки. Іспанська допомога приходить у рамках навчань НАТО з питань протиракетної оборони в Румунії. Тренування посилилися на тлі падіння ракети у польському селищі Пшеводув під час масового обстрілу росією території України.

 “Зобов’язання Іспанії з європейської безпеки є особливо чутливими на східному фланзі НАТО, а саме в Румунії, тому з 1 грудня ми розмістили там 130 військовослужбовців та 8 винищувачів F-18, а також радар повітряного спостереження, на додаток до 38 військовослужбовців, які вже перебувають там”, — зазначив прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес.

Декілька інших союзників також перекинули зброю на східний фланг НАТО після вторгнення росії до України: Франція розмістила свою систему ППО в Румунії, німецькі ЗРК Patriot розгорнуті у Словаччині, Сполучені Штати використовують Patriot у Польщі та Іспанії. Також партнери Альянсу відправили системи NASAMS до Латвії.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 478 | Додав: adminA | Теги: “Абрамси” та “Бредлі”, НАТО, східний фланг, Європа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]