Пт, 2024-04-19, 01:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:49
Як планує змінити Америку новообраний президент США
Інші останні Новини світу

Дім, який збудує Джо. Як планує змінити Америку новообраний президент США

Байден планує продовжити реформу охорони здоров’я Obamacare.

Безкоштовна вакцина від коронавірусу для всіх американців, викорінення системного расизму і посилення тиску на Кремль.

1. Боротися з COVID-19, для чого забезпечити американцям безкоштовні тести на коронавірус і безкоштовну вакцину, як тільки вона з’явиться.

Джо Байден також має намір посилити роль федерального уряду у формуванні антиепідемічної політики на рівні штатів і запустити національну програму відстеження контактів інфікованих. Останнє, за оцінками команди демократів, дасть змогу створити 100 тис. нових робочих місць.

На глобальному рівні нова адміністрація планує відновити членство США у Всесвітній організації охорони здоров’я (ВООЗ). «У свій перший день на посаді президента я приєднаюся до ВООЗ та відновлю наше лідерство на світовій арені», — заявив Байден.

2. Зміцнити середній клас, який становить половину населення США, а також посилити соціальну підтримку вразливих груп населення.

Байден обіцяє «за всяку ціну» розширити кредитування малого бізнесу і збільшити прямі соціальні виплати сім'ям. Для бізнес-стартапів із провінції він планує створити спеціальну програму грантів. А для найманих працівників — підвищити мінімальну федеральну зарплату з $7,25 до $15 за годину.

«Нам потрібно відновити середній клас, і цього разу зробити так, щоб це стосувалося всіх — незалежно від раси, статі, релігії, сексуальної орієнтації чи інвалідності», — наголошує Байден.

Щоб фінансувати зростання бюджетних витрат, він має намір підвищити податки для американців, які отримують понад $400 тис. на рік.

3. Викорінити системний расизм, пом’якшити імміграційну політику і запустити масштабні програми соціальної та економічної підтримки меншин.

Серед іншого Байден планує створити 30-мільярдний інвестиційний фонд для підтримки підприємців — представників меншин.

Особливу увагу адміністрація демократа приділить расовій, гендерній і матеріальній дискримінації в системі правосуддя. Водночас новообраний глава Білого дому не має наміру скорочувати фінансування поліції, до чого закликали учасники нещодавніх протестів проти расової дискримінації та поліцейського насильства.

4. Захистити національні економічні інтереси, витративши $400 млрд з федерального бюджету на закупівлю американських товарів і віддаючи перевагу місцевим компаніям під час реалізації нових інфраструктурних проєктів.

Додатково Байден закликає інвестувати $300 млрд в американські виробництва, сервісні компанії, дослідження і технології — електромобілі, 5G, штучний інтелект тощо.

5. Зробити медицину доступною для кожного за рахунок розширення Obamacare — реформи системи охорони здоров’я, яку запустив 44-й президент США Барак Обама.

Байден обіцяє знизити віковий поріг для програми Medicare, за якою медпослуги отримують літні американці. А також запровадити нову держпрограму медичного страхування на кшталт Medicare для всіх громадян країни. Внаслідок цього частка незастрахованих жителів США має скоротитися з нинішніх 8,5% до 3%.

6. Зробити боротьбу зі зміною клімату пріоритетним завданням адміністрації президента та приєднатися до Паризької кліматичної угоди.

Згідно з планом новообраного президента, до 2025 року викиди парникових газів у США мають скоротитися до 28% від рівня 2005-го. А до середини століття Америка разом із шістдесятьма іншими країнами має звести їх до нуля.

Байден обіцяє вкласти $2 трлн у зелену енергетику, створивши при цьому мільйони робочих місць. А також популяризувати електромобілі, інвестуючи у створення національної мережі електрозаправок.

7. Зробити освіту доступнішою: розширити мережу безкоштовних коледжів та забезпечити безкоштовне дошкільне навчання для дітей віком 3−4 років. Батькам малюків до 3-х років Байден планує надати пільги на оплату догляду за ними пропорційно до сімейного доходу. А студентам — «пробачити» частину кредитів на вищу освіту. Сьогодні такі позики виплачують 46 млн американців. У штабі Байдена пропонують «списати» їм по $10 тис. за кожен рік, який ті відпрацюють на державній або іншій суспільно корисній службі.

8. Розширити міжнародну співпрацю та відновити відносини з глобальними альянсами, зокрема НАТО, який Байден називає «найбільш значущим альянсом в історії Сполучених Штатів».

Він також має намір посилити тиск на Кремль і обіцяє дати рішучу відповідь на втручання Росії в американські вибори та виплату винагород талібам за вбивства американських солдатів в Афганістані.

Байден готовий знову приєднатися до ядерної угоди з Іраном, якщо ця держава гарантує суворе дотримання умов документу. А також планує припинити підтримку військової коаліції на чолі з Саудівською Аравією в Ємені та покласти край постійним війнам в Афганістані й Іраку.

У відносинах з Китаєм новообраний президент планує продовжити протистояти зростанню впливу Пекіна, об'єднавши зусилля із союзними державами.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 583 | Додав: adminA | Теги: америка, ПЛАН, новообраний президент США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]