Пт, 2024-04-19, 03:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:00
Як виготовити мило в домашніх умовах: поради
Інші останні Новини України

Як виготовити мило в домашніх умовах: поради

виготовлення мило Мило ручної роботи вигідно відрізняється тим, що володіє лише тими властивостями, які надаєте йому Ви. Таке мило не буде сушити шкіру, може володіти очисними або пом'якшуючими властивостями і виділяти Ваш, неповторний аромат. Для його створення Вам потрібно трохи часу, терпіння і безмежна фантазія.

В першу чергу необхідно придбати:

  • мильну основу, для приготування якої підійде сода каустична рідка або як її ще називають — рідкий каустик, який перейшовши за посиланням https://www.systopt.com.ua/item-soda-kaustychna-ridka-46-ridkyj-kaustyk можна вигідно і швидко придбати;
  • основне (базове) масло;
  • ефірне масло;
  • барвник.

З допоміжного інвентарю знадобляться:

  • форма для готового мила;
  • ємність для миловаріння;
  • паличка для перемішування.

Мильну основу можна приготувати самостійно з каустичної соди і води, а можна придбати готову. Самостійне приготування зажадає від Вас надзвичайної обережності, тому що луг — отруйна речовина. Крім того, необхідно буде правильно розрахувати кількість лугу, яка піде на омилення і зважити на точних вагах. Тому новачкам-миловарам на початку легше використовувати готову основу, а вже з набуттям досвіду використовувати каустик.

Ефірні масла використовуються для додання милу не тільки унікального аромату, але і корисних властивостей. Доведено, що парфумерна композиція з використанням цитрусових масел тонізує і додає сил. А масло лаванди і сандалу, навпаки — заспокоюють.

Базове масло відповідає за ті властивості мила, які ми хочемо йому надати. Якщо Ви хочете, щоб мило зволожувало шкіру, то необхідно використовувати масло авокадо, ші, мигдальне, касторове й інші. Відновлюваними властивостями володіє масло жожоба, зародків пшениці і шипшини.

Домогтися твердості бруска можна за допомогою масла какао, кокосового і пальмового масел. Використовуючи різні комбінації складів, можна домогтися несподіваних результатів. Необхідно при цьому пам'ятати, що на кожне масло існують свої норми витрат, недотримання яких погіршує якість готового продукту. До таких показників відносяться - піноутворення, стійкість до висихання та інші.

виготовлення мило

Отримане мило може бути будь-якого кольору і відтінку. Для цього при його виготовленні використовуються або харчові барвники, або натуральні. До натуральних відносяться хна, косметичні глини, мелені трави, кави та інші.

Як відбувається процес створення мила

Близько 100 г мильної основи кришать і розплавляють за допомогою мікрохвильової печі або на водяній лазні протягом 20 секунд. У розплавлену мильну основу додають базове масло, згідно з рецептом і ретельно перемішують. В отриману масу доливають пару крапель, попередньо розчиненого у воді барвника, знову перемішують і дають кілька секунд на охолодження. У ще теплу суміш капають необхідну кількість ефірних масел і переливають в форму для готового мила.

Для того щоб на милі не утворилося бульбашок, суміш збризкують спиртом. Після цього, мило поміщають в холодильник на 5-10 хвилин або дають охолонути поволі. Таке мило можна буде сміливо назвати шедевром власного виробництва.

При правильному підході до процесу виробництва, воно неодмінно принесе радість і задоволення Вам і Вашим близьким.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 604 | Додав: admin | Теги: мило, виготовлення | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]