Чт, 2024-04-25, 14:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:12
Як змінити ім’я за власним бажанням розповіли українцям
Інші останні Новини України

паспорт зміна ім’я Вам набридло Ваше ім’я і маєте бажання його змінити? Західне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Львів) розповідає, як це зробити.

За українським законодавством ім’я особи складається з прізвища, власного імені та по батькові, якщо інше не визначено звичаєм національної меншини, до якої вона належить.

Варто знати, що державна реєстрація зміни імені (прізвища, власного імені та по батькові) проводиться лише стосовно громадян України.

Особа, якій уже виповнилося 16, має право на власний розсуд змінити своє прізвище, власне ім’я та по батькові. Якщо ж Вам лише 14 років, змінити своє ім’я Ви можете за згодою батьків.

Щоб змінити ім’я, необхідно звернутися до відділу ДРАЦС із заявою.

Отримати нове ім’я можна через 3 місяці: за цей час відділ ДРАЦС надсилає запит до територіального органу Національної поліції України для надання висновку про можливість зміни імені. На основі отриманих даних орган ДРАЦС готує висновок про дозвіл змінити ім’я або відмову і направляє його Вам.

Після отримання дозволу на зміну імені у тримісячний термін Ви повинні звернутися до відділу ДРАЦС для складання відповідного актового запису. Якщо Ви цього не зробите, дозвіл втратить силу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 378 | Додав: admin | Теги: українці, ім’я, Зміна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]