Сб, 2024-04-20, 07:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:55
Навколосвітню подорож здійснила яхта "Скорпіус" з україно-російським екіпажем
Інші останні Туристичні новини

Яхта "Скорпіус", яка щойно замкнула навколосвітку навколо Антарктиди, не змогла зайти на полярну станцію Беллінсгаузена, щоб поповнити запаси палива, і піде до міста Ушуайя (Аргентина) в "економному режимі", тобто без опалення і переважно під вітрилами.

Про це повідомила в неділю прес-секретар експедиції Анна Суботіна. Експедиція стартувала з Севастополя 25 вересня минулого року. Екіпаж експедиції складається з восьми осіб: чотирьох українців і чотирьох росіян. Передбачається, що яхта повинна повернутися до Севастополя в кінці січня 2014 року, а в Сочі - в перших числах лютого.

"Палива залишилося на 1-2 дні, тому команда зайвий раз не вмикає обігрівальні прилади і двигун. На вітрилах не завжди можливо йти, але провізії достатньо на випадок, якщо подорож подовжиться, крім того, у них гарний одяг, який не дозволить замерзнути", - сказала Суботіна.

За її словами, крім цих заходів, швидше за все, доведеться також скоротити роботу опріснювача і камбуза, оскільки "вони теж споживають енергію від дизельного генератора".

Спочатку "Скорпіус" планував іти в чилійський порт Вальпараїсо, однак тепер спробує "дотягнути" до найближчого - Ушуайї, найпівденнішого міста світу, розташованого в Аргентині.

До станції Беллінсгаузена підійти, як було спершу заплановано, яхта не змогла, оскільки бухта заблокована льодами. Тим не менш, на траверсі станції експедиція замкнула маршрут навколо Антарктиди, на честь чого "Скорпіус" дав три гудки, розповіла Суботіна.

Вітрильна яхта вийшла в море 17 вересня 2011 з Сочі і 25 вересня - з Севастополя.

Екіпаж експедиції складається з 8 осіб: 4 росіян і 4 українців. Передбачається, що яхта повинна повернутися до Севастополя наприкінці січня 2014 року, а в Сочі - в перших числах лютого.

Нагадаємо, що яхта "Скорпіус" з українсько-російським екіпажем вже побила світовий рекорд з дальності заходу в Антарктиду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Туристичні новини | Переглядів: 1129 | Додав: admin | Теги: навколосвітня подорож, яхта Скорпіус | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]