Чт, 2024-04-25, 21:12
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:16
Якщо він не критикуватиме Зеленського - Омелян заявив, що йому пропонували перспективну посаду
Інші останні Кримінальні новини

Омелян заявив, що йому пропонували перспективну посаду, якщо він не критикуватиме Зеленського

Ексміністр інфраструктури України Володимир Омелян, якого підозрюють у причетності до недоотримання коштів до держбюджету, заявив, що справу проти нього запустили після того, як він відмовився не критикувати президента України Володимира Зеленського і главу Офісу президента Андрія Єрмака.

Омеляна підозрюють у причетності до ненадходження до держбюджету України 2018 року 30,4 млн грн

Колишній міністр інфраструктури України Володимир Омелян вважає справу стосовно себе політично мотивованою. Про це він 9 листопада написав у Facebook.

"Найкумедніше і найсумніше в цій історії, що впродовж першого тижня, як мені було вручено підозру, мені було запропоновано дуже непогану і перспективну посаду з чудовим, як для мене, фінансовим забезпеченням. У пакеті до посади йшла пропозиція припинити політичне переслідування правоохоронними органами, якщо я перестану критикувати [президента України Володимира] Зеленського і [главу Офісу президента Андрія] Єрмака", – зазначив ексміністр.

Він підкреслив, що відхилив цю пропозицію, після цього справу запустили.

Омелян був міністром інфраструктури в уряді Володимира Гройсмана із квітня 2016-го до серпня 2019 року. Ексміністра підозрюють у причетності до ненадходження до держбюджету України 2018 року 30,4 млн грн. Омелян у грудні 2017 року видав наказ про зменшення всіх портових зборів (окрім маякового) на 20%. Один із цих зборів – адміністративний, є дохідною частиною державного бюджету, тому змінити його розмір могла тільки Верховна Рада. З очікуваних 203,5 млн грн у бюджет надійшло 173,1 млн грн.

9 листопада Спеціалізована антикорупційна прокуратура передала справу Омеляна до Вищого антикорупційного суду.

Ексміністр інфраструктури також фігурував у справі про недостовірне декларування, його ВАКС закрив у серпні 2020 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 521 | Додав: adminA | Теги: омелян, критика Зеленського, Посада | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]