Чт, 2024-03-28, 18:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:06
Явно зіпсувало репутацію Зеленського "Досьє Пандори" - Forbes
Інші останні Кримінальні новини

Офшори президента України Володимира Зеленського в матеріалах "Досьє Пандори" зіпсували його репутацію, що може погано позначитися на інвестиціях.

"Досьє Пандори" не обіцяє Україні нічого доброго, а репутацію Зеленського воно явно зіпсувало. Як сказав один вашингтонський аналітик, який попросив не називати його ім'я, "Україна - це Саудівська Аравія, але не за нафтою, а за корупцією", - йдеться в повідомленні.

Рапоза зазначає, що Зеленський намагається врятувати свою популярність і президентське крісло, а також знову зацікавити США і врегулювати свої суперечки з Росією.

"У нього залишилося мало часу на те, щоб створити сприятливий інвестиційний клімат", - додав він.

Згідно зі списком "Досьє Пандори" від Міжнародного консорціуму журналістів-розслідувачів, глава української держави має частку у фірмі Maltex на Британських Віргінських островах, яка володіє акціями кінематографічних і прокатних компаній. За місяць до обрання президентом він перевів всі свої акції на ім'я близького друга і ділового партнера Сергія Шефіра, на якого у вересні здійснювали замах.

За словами автора статті у "Forbes", вважається, що Сергій Шефір створив для чинного президента України мережу офшорів, також як і для екс-ділового партнера Зеленського, бізнесмена і медіамагната Ігоря Коломойського - проти нього в США ввели санкції.

Вашингтон вважає, що Коломойський, з яким пов'язаний Зеленський, "відмив 5,5 мільярда доларів через павутину фіктивних компаній, скуповуючи заводи і комерційну нерухомість у самих різних куточках США".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: Forbes, репутація Зеленського, Досьє Пандори | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]