Сб, 2024-04-27, 04:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:23
Кардиналів, які можуть обрати наступника, призначив Папа Франциск
Інші останні Релігійні новини

папа франциск Франциск назвав 20 нових кардиналів. Тепер дві третини від загальної кількості колегії, яка може обирати нового Папу, призначені саме ним. Про це повідомляє Euronews.

Призначення нових кардиналів дає Франциску певний вплив на те, ким стане його наступник. Члени колегії, яка складається з 226 кардиналів, мають право голосувати за наступника Папи, якщо вони молодші за 80 років. Цим критеріям відповідають 16 з 20 нових кардиналів і 132 загалом. Кардинали, призначені Франциском, становлять майже дві третини від цієї кількості – 83, що дозволятиме пройти будь-якій підтримуваній ним кандидатурі, зауважує AFP.

Час церемонії призначення викликав здивування, оскільки зазвичай її не проводять у серпні, зазначає dpa. Ходять чутки, що Франциск, можливо, готує шляхи для свого відходу. Останніми місяцями Папа змушений пересуватися на інвалідному візку через проблеми з колінами, які не можна вирішити за допомогою операції. У липні минулого року понтифік переніс операцію на кишківнику, наслідки якої, за його словами, відчуває досі. Він також страждає від радикуліту – хронічного нервового захворювання, яке викликає біль у стегні.

Стосовно своєї відставки він говорив, що він розгляне цей крок, якщо виникне така необхідність.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 487 | Додав: admin | Теги: наступник, Кардинал, Франциск, папа | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]