Пт, 2024-03-29, 09:10
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:24
Каськіва арештували. Лавринович отримав підозру. ВІДЕО
Інші останні Кримінальні новини

Екс-керівник Держагентства з питань залучення інвестиції часів Януковича Владислав Каськів у четвер був затриманий у Панамі.

Про це під час брифінгу заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє "Українська правда".

"Саме в цей момент ми отримали повідомлення про затримання у Панамі друга іспанського інструктора – пана Каськіва, який нами також оголошений у міжнародний розшук за статтею 191 (розкрадання) і інші службові злочини", – сказав він.

Також він додав, що у четвер слідчі вручили підозру екс-міністру юстиції часів Януковича Олександру Лавриновичу за статтею 191 (розкрадання) і 366 (службова підробка).

Луценко також розповів про низку інших справ, щодо яких наразі ведуться розслідування і здобута важлива інформація.

"У нас є питання до пана (екс-міністра екології) Злочевського, і це було одним із пунктів мого візиту до Ізраїлю. По пану (екс-лідеру фракції ПР Олександру) Єфремову дають дуже добрі свідчення ті, хто були раніше затримані і вольготно себе почували в СІЗО Краматорська. Тепер приїдуть в СІЗО Києва і будуть працювати зі слідчими по цій великій справі", – сказав він.

Також генпрокурор заявив, що слідчі "знайшли сенсаційні речі при обшуках на квартирі, якою користувався екс-міністр оборони (Павло) Лебедєв" і пообіцяв озвучити їх в найближчий час у рамках оприлюднення відомостей щодо справи Іловайська.

Крім того, він згадав про розслідування справи про розстріли "Беркутом" людей на Майдані і заявив, що по ній "вже пішли півтора десятка людей на очне і заочне осудження і найближчим часом будуть прийняті наступні рішення щодо передачі справи в суд".

25 березня глава МВС Арсен Аваков заявив, що Каськів оголошений в розшук. Каськів вивів з України 255 млн грн. В Україні він є фігурантом декількох кримінальних справ. За даними МВС, Каськів ховається в Австрії.

Лавринович розповів, у чому його звинувачує ГПУ

Генпрокуратура у четвер вручила екс-міністрові юстиції Олександрові Лавриновичу нову підозру замість тієї, яка була вручена рік назад.

Про це Лавринович заявив в ефірі каналу 112, коментуючи відповідне повідомлення генпрокурора Юрія Луценка.

"Сьогодні вранці мені замінили попередню підозру, яка була вручена більше року тому на нову, де були виправлені помилки. Ну, або повну нісенітницю, яка там була написана, вже на більш цивільну підозру, новий текст і сказали, що з понеділка я можу знайомитися з матеріалами справи", – заявив він.

Лавринович пояснив, що мова йде про залучення американської юридичної компанії до справи з захисту інтересів України в Європейському суді з прав людини, на що з бюджету було потрачено 8,5 млн гривень. ГПУ звинувачує екс-міністра у розтраті цих грошей.

Сам він називає звинувачення безпідставними.

Лавриновича підозрюють в розтраті 8,5 млн гривень державних коштів на посту міністра юстиції при закупівлі послуг іноземної юридичної фірми для дослідження при розгляді в Європейському суді з прав людини справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Генпрокуратура звинувачувала Міністерство юстиції в саботажі розслідування проти свого колишнього керівництва часів Януковича.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 732 | Додав: adminA | Теги: підозра, арешт, Каськів, лавринович | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]