Пт, 2024-04-19, 06:36
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:01
Хоче провести телефонну розмову з Цзіньпіном - Зеленський заявив - у Пекіні відповіли
Інші останні Новини України

У МЗС Китаю назвали розв'язану Росією криваву загарбницьку війну проти України "кризою".

Президент України Володимир Зеленський заявив, що хотів би прямих переговорів з китайським лідером Сі Цзіньпіном про війну, яку розв'язала росія.

Як він зазначив в інтерв'ю китайському виданню South China Morning Post, Китай ігнорує запити про такі переговори більше 5 місяців.

"Я хотів би поговорити безпосередньо. У мене була одна розмова з главою КНР Сі Цзіньпіном рік тому. З моменту початку широкомасштабної російської агресії 24 лютого ми офіційно просили про розмову, але у нас не було ніяких бесід з Китаєм, хоча я вважаю, що це було б корисно", - сказав Зеленський.

Він також висловив думку, що Китай як ключовий економічний партнер росії, "як велика і потужна країна" може "поставити рф на певне місце".

Під час чергової прес-конференції спікерку МЗС Китаю Хуа Чуньїн запитали про підготовку такої розмови, пише People's Daily Online.

Вона уникла прямої відповіді на питання, а також назвала розв'язану росією криваву загарбницьку війну проти України "кризою".

"Китай підтримує тісні зв'язки з Україною та іншими сторонами української кризи", - сказала вона.

В Офісі президента очікували розмови президента України Володимира Зеленського і глави Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна ще в березні.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 394 | Додав: adminA | Теги: телефонна розмова, Зеленський, Пекін, Цзіньпінь | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]