Чт, 2024-04-25, 04:20
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:44
Київська область поки не може повернутися до планових відключень світла - "сильно постраждала"
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Дефіцит енергії у сфері стабільно становить 30%. Це призводить до того, що більше третини споживачів живуть за умов постійних відключень електрики.

Через масований ракетний удар Росії 5 грудня об'єкти енергетичної інфраструктури в Київській області дуже постраждали. Внаслідок чого регіон не може вийти на планові відключення електрики та продовжуватимуть діяти екстрені. На цьому наголосив голова Київської обласної військової адміністрації Олексій Кулеба в ефірі телемарафону.

"У нас серйозна нестача електроенергії в мережі. Це призводить до того, що ми не можемо поки що, на жаль, вийти на планові відключення. Тобто зараз в області діють екстрені відключення електроенергії", — сказав він.

За його словами, через таку ситуацію спостерігаються проблеми з опаленням у будинках, які підключені до центрального теплопостачання, а це понад 2500 у Київській області.

Кулеба додав, що ситуація може покращитися з наступного тижня.

Глава ОВА також зазначив, що дефіцит енергії в галузі стабільно становить 30%. Це призводить до того, що більше третини споживачів живуть за умов постійних відключень електрики. За його словами, було створено робочу групу, яка оперативно сприятиме виправленню ситуації в місцях, де немає світла понад 15 годин.

"Ми працюємо з обленерго та ДТЕК, щоб зробити більш справедливим розподіл електроенергії по області. Виділяємо об'єкти критичної інфраструктури, живимо їх поштучно", — додав Олексій Кулеба.

Тим часом радник глави Офісу президента Кирило Тимошенко розповів, що енергетична інфраструктура Одеси внаслідок обстрілів 5 грудня постраждала найбільше. Проте ситуацію вдалося стабілізувати і найближчим часом місто повернеться до планових вимкнень електрики.

"Вчора вночі фахівці знайшли спосіб пере-підключити Одесу та Одеський район до мережі", — написав він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 476 | Додав: adminA | Теги: Київська область, відключення світла | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]