Ср, 2024-04-24, 00:21
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:30
Меншає тварин в Київському зоопарку: деяких вивозять, деякі самі втікають
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Через два тижні в столичному зоопарку відбудеться офіційне відкриття нового сезону. Зараз там активно все прибирають і ремонтують вольєри, а от звірів якось замало, повідомляє "Сегодня".

За інформацією видання, усіх страусів вивезли, самця коня Пржевальського подарували іншому зоопарку, бабаки так і не повернулися у свій вольєр, а багатьох тварин ще не встигли перевести в літні апартаменти. Зате майже готові вольєри для слонів, яких таки обіцяють доставити в Київ до Євро-2012.

Зараз у звіринці все чисто і доглянуто, а в багатьох вольєрах роблять ремонт. Атракціони обіцяють запустити до травня, тоді ж хочуть закінчити чистити озера, де зараз плаває всього кілька качок. Нечисленні відвідувачі з захопленням дивляться на лоша Пржевальського, яке зовсім недавно народилося і лежить поруч з мамою. А ось ведмедів чомусь немає.

"Ведмеді наїлися поганого сіна і у них морди розпухли, тому не випускають. Хоча прокинулися вони місяць тому. Але нам не дозволяють про це казати", - зізнався один із працівників зоопарку. Пусто вчора було і в вольєрі зі страусами. Хоча тиждень тому тут жили три великі птахи.

"Найпевніше, птахів вивезли подалі від людей, ви ж бачили, які вони пошарпані і лисі після зими були", - каже працівник зоопарку.

Впадає в око і порожній вольєр з табличкою "лама", але потім її все ж побачили в сусідньому, там, де повинен бути Скот Ватусі. Зебри, поні, кенгуру, на щастя, на місці, як і жирафи, які вчора мирно жували сіно в зимовому приміщенні. Вийшли на прогулянку і леви, і тигр, який, здійснивши обхід свого вольєра й оцінивши поглядом відвідувачів, ліг на самому верху.

На території слоновника ведуться роботи - тут вже найближчим часом чекають постояльців, 4-річних слоненят, - їх таки обіцяють привезти до Євро. У вольєр, де колись мешкав улюбленець публіки слон Бой, звезли більше десятка величезних каменів. А ось біля вольєрів, де повинні бути скунси, єноти, куниця і відомі бабаки, які робили підкоп, - тиша. Втікачі так і не з'явилися, хоча спочатку сподівалися, що після підземної зимівлі вони повернуться додому. "У нас ще залишилася пара бабаків, але поки що їх не показують в експозиції. Ось це їхній вольєр, ми тут будемо реконструкцію робити", - сказав нам землекоп, не відриваючись від роботи.

Директор зоопарку налаштований оптимістично. "Ведмеді вже прокинулися, так що тепер їх готують випускати у вольєр. Морди у них не розпухли, люди б ще придумали, що у них одне місце стесано. На цьому тижні, я думаю, випустимо їх", - пожартував Олексій Толстоухов.

Пара бабаків, за його словами, тимчасово переїхала до лев'ятника, але левів там зараз немає. "Ми їм вольєр реконструюємо, щоб більше підкопів не робили. Що стосується страусів, то ми їх за програмою обміну відвезли в інший зоопарк - вінницький. А нам трохи пізніше привезуть чистокровних красивих страусів. Туди ж вирушив і кінь Пржевальського. Днями ще антилопу подаруємо. Це нормальна практика, мінятися тваринами", - сказав нам Толстоухов.

Самі працівники зоопарку зараз обговорюють лише одну тему - справа проти зоотехніка Ганни Гурич. Її, нагадаємо, прокуратура звинуватила в нападі тигра Тишки на працівника зоопарку Валерія Бурю.

"Ганна поки що працює в зоопарку, а прокуратура вже передала справу до Шевченківського районного суду. Її можуть посадити на 5 років. Чому? Вона нібито мала бути присутньою під час прибирання вольєра, але в день нападу тигра на Валерія вона навіть не давала завдання прибирати в його вольєрі. Валерій сам пішов до Тишка", - сказав нам адвокат Ганни Володимир Смєхов. Коли розпочнеться суд, поки що неясно.

Нагадаємо, що київський зоопарк визнано одним із п'яти найгірших зоопарків світу. У дослідженні, проведеному німецькою газетою Bild і організацією захисту тварин PETA, його визнали таким, де не можна утримувати звірів.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1155 | Додав: adminA | Теги: Київському зоопарку меншає тварин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]