Пт, 2024-03-29, 15:55
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:23
Кількість вбитих окупантами дітей в Україні різко зросла
Інші останні Новини України

Серед останніх виявлених жертв окупантів - троє сестричок на Миколаївщині та хлопчик у Херсоні, які загинули внаслідок обстрілів рф.

Станом на ранок 15 грудня понад 1303 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії російської федерації - за офіційною інформацією ювенальних прокурорів, 447 дітей загинуло та понад 856 отримали поранення різного ступеню тяжкості. Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Наголошується, що ці цифри не остаточні, оскільки триває робота з їх встановлення в місцях ведення активних бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області - 426, Харківській - 267, Київській - 117, Миколаївській - 80, Запорізькій - 78, Херсонській - 72, Чернігівській - 68, Луганській - 65, Дніпропетровській - 33.

Як повідомляється, зокрема 14 грудня внаслідок обстрілу ворогом м. Херсон загинув 8-річний хлопчик.

Також під час фіксації воєнних злочинів, вчинених на території Миколаївської області, у с. Новопетрівка Баштанського району встановлено факт загибелі через обстріл окупантів трьох сестричок: двом старшим по 16, а молодшій - 14 років.

Стало відомо, що 24 листопада внаслідок обстрілу м. Херсон отримав поранення 17-річний підліток.

На цей час через бомбардування та обстріли збройними силами рф в Україні пошкоджено 3126 закладів освіти, 337 з них зруйновано повністю.

Діти й війна: доповідь ЮНІСЕФ

За даними ЮНІСЕФ, майже кожна дитина в Україні залишилися без постійного доступу до світла, опалення та води через війну.

У дитячому фонді підрахували, що півтора мільйона українських дітей ризикують отримати психічні травми через війну, зокрема, депресію, тривогу та посттравматичні стресові розлади.

Також з настанням зими серед дітей підвищується ризик пневмоній, грипу, коронавірусу та інших захворювань.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 393 | Додав: adminA | Теги: україна, кількість вбитих окупантами дітей | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]