Пт, 2024-03-29, 12:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:48
Кількість збиткових підприємств в Україні в 2013 році зросте - економіст
Інші останні Економічні новини
2013 року значно збільшиться кількість збиткових підприємств, що призведе до зросту офіційного та прихованого безробіття. Про це пише економіст Любомир Шавалюк у спецпроекті "Світ у 2013", повідомляє Тиждень.ua.

"Наслідком буде зменшення споживчих витрат українців та роздрібного товарообігу, які наразі зростають, але щороку повільніше. Тож рецесія стане повномасштабною й може зачепити всі галузі економіки", – прогнозує експерт.

Шавалюк також зауважує, що 2012 року спад економіки найбільше позначився на великих підприємствах, які не входять у бізнес-групи олігархів, і частково середніх.

"2013 року найбільше постраждає малий і середній бізнес, зорієнтованій на внутрішній ринок і зосереджений здебільшого у торгівлі, операціях із нерухомим майном, у сільському господарстві. Поєднання таких негативних чинників, як податковий та адміністративний тиск з об’єктивними економічними обставинами, змушуватимуть підприємців іти в тінь або масово припиняти діяльність, заморожувати бізнес до кращих часів", – вважає економіст.

Раніше екс-радник президента з питань макроекономіки (1994-2005), екс-голова ради НБУ (2000-2005) Анатолій Гальчинський повідомив, що Україна, за його оцінками - єдина в світі країна, яка не подолала кризу 2008-2009 років.

Ні для кого не секрет, що Україна - найбільш корумпована держава в Європі. Згідно з Індексом сприйняття корупції, який щорічно публікує міжнародна антикорупційна організація Transparency International, у 2012 році Україна посіла 144-е місце - разом з Бангладеш, Камеруном, Центральноафриканською Республікою, Республікою Конго і Сирією.

Крім того, Україна впевнено тримає лідерство за обсягом тіньової економіки в європейському макрорегіоні. Як підрахував авторитетний фахівець, думку якого враховують у своїх оцінках Світовий банк і Міжнародний валютний фонд, професор Лінцзького університету Фрідріх Шнайдер, частка тіньової економіки в українській державі в 2011 році склала 44,1% від офіційного ВВП. Це рекорд навіть для Албанії.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1217 | Додав: adminA | Теги: Україні, збиткових підприємств, 2013 році | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]