Пт, 2024-04-26, 10:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:02
Книга про кремлівський імперіалізм
Інші останні Новини російської федерації

кремль імперіалізм Під час публічної дискусії щодо війни росії проти України президент та співзасновник інтернет-видання Mediapart Едві Пленель презентував свою нову книгу «Випробування і контр-випробування. Від Югославії до України». Докладніше про есе у матеріалах Insight News Media.

Презентація дослідження

Презентація відбулася у мерії в місті Ліон за участі запрошених політиків, журналістів. Зустріч організована громадською організацією Collectif 69 на знак підтримки України у боротьбі проти російської агресивної війни. Едві Пленель рішуче засудив російський імперіалізм як загрозу миру та усьому світовому порядку. 

Зазначив про небезпеку та реальність імперіалізму реваншу, рухомого обуренням переможених націй, які перетворюють свої рани на агресію проти інших народів. Це імперіалізм ядерної сили, поставлений на службу одному диктатору та її олігархічному клану, що перейшов від авторитаризму до диктатури. 

Московський імперіалізм загрожує всьому світові – Пленель 

З трагічною реальністю змушений стикнутися весь світ – агресивна війна рф в Україні. Диктатор путін не тільки відвертає власне населення від соціальних прагнень та демократичних свобод, але й привласнив собі право вирішувати за людей право вибирати собі долю, винаходити своє майбутнє. У передмові до своєї книги Пленель зазначив, що світу загрожує новий імперіалізм – російський.

Кремлівські імперіалістичні амбіції 

Французький журналіст пише, що імперські амбіції кремля стали причиною не тільки війни в Україні, починаючи з 2014 року. росія у 2015 році підтримала найгірший режим в арабському світі. Раніше у 1999 році – розв’язала чеченську війну, намагаючись знищити прагнення кавказьких народів до незалежності. 

Журналіст ставить питання – чому світові лідери, політики, бізнесмени, прогресивні ЗМІ не зуміли вчасно розгледіти появу цієї «примари». Очевидно, що ця сліпота пов'язана зі зростанням впливу у публічних дебатах націоналістичних та авторитарних, расистських та антидемократичних ідеологій. 

Едві Пленель – французький журналіст

У 2008 році відомий політичний журналіст заснував незалежне інтернет-видання Mediapart. Цей ресурс відомий потужною командою журналістів, які проводять спеціальні розслідування. Ними викрито багато резонансних політичних скандалів, зокрема, щодо спадщини родини Беттенкур, політичні зв’язки між Ніколя Саркозі та Каддафі, мальтійські справи.

Mediapart є незалежною, партисипативною цифровою газетою. В інтернет-виданні немає реклами та спонсорських коштів, матеріали готуються лише за підтримки читачів. Едві Пленель є керівником видання, а також президентом видавничої компанії.

Джерело: https://insightnews.media/book-on-moscow-imperialism-published-by-mediapart-president/

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини російської федерації | Переглядів: 645 | Додав: admin | Теги: кремль, книга, імперіалізм | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]