Пт, 2024-04-19, 02:09
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:19
Княжицький - конфлікт на Донбасі виник з ініціативи РФ, де ми захищаємо Україну, і ніяких інших сторін не існує
Інші останні Політичні новини

Конфлікт на Донбасі виник з ініціативи РФ, де ми захищаємо Україну, і ніяких інших сторін не існує — Княжицький

Воєнний конфлікт на Донбасі виник з ініціативи Російської Федерації, де Україна захищає свою територію, і ніяких інших сторін не існує.

Про це в ефірі "Прямого" сказав народний депутат з фракції "Європейська Солідарність" Микола Княжицький.

"Очевидно, жоден український громадянин, патріот держави ніколи не повинен іти на те, щоб підтримувати визнання стороною конфлікту ставлеників і васалів Москви. Сторони конфлікту – це агресор, Російська Федерація, і Україна. Так, це сторони конфлікту. Це конфлікт, який виник з ініціативи Російської Федерації, яка розв’язала війну і в якій ми захищаємо нашу землю. Ніяких інших сторін конфлікту, ніяких маріонеток, які потім очолюють російські регіони і є громадянами Росії, не існує. Росія хоче, щоб з неї зняли санкції", - заявив політик.

"Тому що зараз ми бачимо, що відбувається в економіці РФ, коли Росія обдурила сама себе, вийшовши з ОПЕК, сподіваючись на те, що ціна на нафту не буде настільки знижена, що саудити знизять ціну, а Росія зможе продавати за тією ціною, за якою вона і продавала, потрапила в халепу. Фактично в Росії немає коштів для того, щоб утримувати ті ціни на нафту, які є. І ще більше Росія зацікавлена в тому, щоб максимально швидко були зняті санкції. Санкції можна зняти, коли сказати, що "их там нет", "России там нет". І тоді вигадати ці сторони конфлікту і посилювати агресора", - сказав нардеп.

"Якщо українська влада, пан Єрмак або будь-хто інший, робить насправді це, то це прямий факт державної зради, і українське суспільство цього ніколи не дозволить. Якщо в даному випадку під сторонами конфлікту малися на увазі Україна, Росія і сторони "нормандського формату", то для цього вже існують майданчики. І для чого створювати ще один майданчик – не зрозуміло. Тому ми, як українські політики, як українське суспільство, повинні вимагати від влади чітко пояснити, про що йде мова конкретно в цьому документі, що ми і вимагаємо", - заявив Княжицький.

Нагадаємо, що керівник офісу президента України Андрій Єрмак і заступник глави адміністрації президента РФ Дмитро Козак 11 березня прибули до Мінська, де візьмуть участь в роботі контактної групи по врегулюванню ситуації на Донбасі.

Також минулого разу Єрмак і Козак зустрічались у Мінську 1 березня.

Раніше в Офісі президента України офіційно заявили, що голова ОП Андрій Єрмак не літав з главою держави Володимиром Зеленським в Оман і здійснює свої повноваження на громадських засадах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: Княжицький, Конфлікт, захист України, Донбас, РФ | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]