Пт, 2024-05-03, 05:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:57
Коли прискориться просування бійців: експерт спрогнозував - контрнаступ ЗСУ
Інші останні Новини з регіонів України

Зараз на українських захисників чекає дуже щільне мінно-фугасне загородження, зазначив оглядач.

Коли ЗСУ прорвуть другу лінію оборони російських військ, можна говорити про якесь прискорення контрнаступу. Таку думку висловив військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

"Все йде, як слід, з максимальним збереженням життів військовослужбовців", - зазначив він.

За його словами, зараз на бійців чекає дуже щільне мінно-фугасне загородження:

"Дуже важко їх проходити, коли не вистачає протимінних тралів, іншої інженерної техніки. Поки ми не пройдемо першу лінію оборони, нічого скоро не буде. Та й потім не буде відбуватися швидко, тому що друга лінія оборони хоч і менш замінована, але там велика концентрація бронетехніки, артилерії, всього іншого. Тільки коли буде прорвана друга лінія оборони, можна говорити про якесь прискорення. Але легко не буде ніколи, це війна".

При цьому Коваленко додав, що у червні важливим моментом контрнаступу ЗСУ стало виснаження та знекровлення російських окупаційних військ: "Ми бачимо картину стабільно і планомірно зростаючих втрат".

Контрнаступ ЗСУ

Нагадаємо, голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі сказав, що не вважає уповільнення контрнаступу ЗСУ провалом.

Як заявив він на брифінгу після засідання Контактної групи з питань оборони України ("Рамштайн-14") 18 липня, російські загарбники мали кілька місяців, щоб створити складну лінію оборони.

"Це не зовсім з'єднані лінії окопів як під час Першої світової війни, але вони не зовсім відрізняються від неї. Багато складних мінних полів, "зубів дракона", колючих дротів та окопів тощо. Вони мають дуже широку зону безпеки в глибину, і вони створили, ймовірно, не менше двох, а навіть і трьох основних оборонних поясів. У них було багато часу, щоб це підготувати", - сказав Міллі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 303 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]