Ср, 2024-04-24, 03:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

21:26
Компанії назвали, які мають дозволи видобувати бурштин
Інші останні Економічні новини

Спецдозволи на видобуток бурштину мають КП "Волиньприродресурс", держпідприємства "Бурштин України" та "Укрбурштин" та дві приватні компанії, розповів в інтерв'ю БізнесЦензору т.в.о. керівника Держгеонадра Микола Бояркін.

"Укрбурштин"поки-що не видобуває. "Бурштин України" також має проблеми. Бо підприємство вже відпрацювало 50 га площі в Рівненській області, які були йому надані в користування. Зараз оформлюється наступна площа. Цей процес триває вже рік. Комунальне підприємство "Волиньприродресурс" заплатило понад 40 мільйонів гривень за спецдозволи. Перед цим вони затвердили запаси, які самі дослідили", - говорить Бояркін.

За словами чиновника, торік чотири компанії отримали спецдозволи на геологічну розвідку бурштину.

"Чим більше буде легальних компаній з видобутку бурштину, тим менше буде нелегальних копачів. Ми два роки за це боремось."Білі" компанії захищають свою територію. Також це робочі місця, податки, рекультивація землі. В світі майже не існує офіційного українського бурштину. Недавно була міжнародна виставка "Amber trip 2017" у Вільнюсі. Кілька країн наш бурштин видавали за свій. Ювеліри Китаю, Польщі, Прибалтики прекрасно знають, що використовують контрабандний камінь. Але видають його за свій. Наші спеціалісти легко розпізнають походження каменю. Бо український бурштин унікальний. Він має специфічне забарвлення", - додав він.

За ресурсами бурштину Україна перша в Європі та друга в світі після Росії. Його добувають на території Рівненської, Житомирської та Волинської областей.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 910 | Додав: adminA | Теги: компанії, дозволи видобувати бурштин | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]