Пт, 2024-03-29, 02:47
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:45
Корупція для України – це свого роду гібридна загроза - заступник генсека НАТО
Інші останні Економічні новини

Заступник генсека НАТО: корупція для України – це свого роду гібридна загроза

У НАТО позитивно оцінюють боротьбу України з корупцією і готові й надалі допомагати у цій сфері.

Про це заявив заступник генерального секретаря НАТО з питань політики та політики безпеки Алехандро Альварогонсалес на семінарі в Києві, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Боротьба з корупцією - це непросте завдання, і я сподіваюся, ви це розумієте. Ваш уряд і ваша країна стикаються з багатьма проблемами на цьому шляху і я маю поаплодувати всім вам за те, що ви рухаєте вашу країну вперед", - сказав Альварогонсалес.

Він наголосив на необхідності створення чіткої структури доброчесності, підзвітності та відкритості на всіх рівнях влади і заявив, що Альянс готовий сприяти цим процесам.

"Є потреба створення атмосфери транспарентності на всіх рівнях… Корупція – це виклик для стабільності і миру. Це свого роду гібридна загроза і боротьба з нею вимагає нових підходів. НАТО розробило для України керівні принципи, кожного року ми проводимо тренінги для військового і цивільного сектору. І ця робота дає реальні результати", - сказав заступник генсека.

Альваргонсалес зазначив, що Україна підтверджує, що робота із боротьби з корупцією відбувається на найвищому рівні.

"Ця робота вимагає прихильності уряду та ефективної комунікації. Я дуже сподіваюся, що ця програма (програма НАТО з виховання доброчесності та запобігання корупції. - Ред.) допоможе максимально ефективно боротися з корупцією. НАТО готове для подальшого поглиблення нашої співпраці", - сказав він.

Зазначимо, що програма НАТО з виховання доброчесності та запобігання корупції в Україні передбачає роботу на трьох напрямках: сприяння інституціональним змінам у секторі безпеки, сприяння у формуванні політики, а також розвиток індивідуальних та лідерських якостей і керівного складу, і персоналу, який працює в структурах сектора безпеки та оборони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 887 | Додав: adminA | Теги: корупція, гібридна загроза, україна, заступник генсека НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]