Ср, 2024-04-24, 19:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:14
Кредит на модернізацію української ГТС дає Deutsche Bank
Інші останні Економічні новини
Роботи з модернізації української газотранспортної системи почнуться з відновлення компресорної станції трубопроводу "Союз" в районі міста Бар на Вінниччині. Модернізація компресорної станції буде здійснюватися за кошти, надані у рамках кредиту Deutsche Bank. Так, оператор української ГТС "Укртрансгаз" для цієї мети отримає від німецького банку 53,5 млн євро, повідомляє PRnewswire.

Модернізація, як очікується, продовжить термін служби компресорної станції на 15 років і знизить споживання паливного газу на 28%, а також підвищить ефективність перетворення газових компресорів на 10%.

Deutsche Bank AG надасть кошти для покриття 85% вартості проекту. Уряд Німеччини буде підтримувати всі зусилля, спрямовані на модернізацію ГТС України - заявив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль (Christof Weil) у своєму коментарі стосовно підписання угоди між двома компаніями. Він зазначив, що модернізація була політично значущою, оскільки Україна транспортувала енергоресурси в Німеччину.

Модернізація устаткування компресорної станції в місті Бар буде здійснюватися німецькою Ferrostaal Industrieanlagen GmbH в рамках підписаного у липні 2012 року контракту з "Нафтогазом". Так, німецька компанія повідомила, що ремонт ГТС окупиться швидше, ніж буде введений в експлуатацію російський трубопровід "Південний потік".

Модернізація української ГТСбула визначена як одне із головних завдань тристороннього газового консорціуму за участю України, ЄС і Росії. Україна закликала до створення такого консорціуму у лютому 2012 року. У жовтні 2012 року глава делегації ЄС в Україні Ян Томбінський (Jan Tombinski) сказав, що ЄС готовий зробити свій внесок у модернізацію української ГТС.

Як повідомлялося, Україна використовує лише близько двох третин проектної потужності своєї ГТС. Тим не менш, навіть таке її використання дозволяє їй доставляти до Європи 70% російського газу. Так, потужність газогону "Союз" становить 26 млрд куб м на рік. Його проклали в 1975-1979 рр. і він має 12 компресорних станцій. Трубопровід доставляє в Європу газ з Оренбурзького родовища.

























Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1020 | Додав: adminA | Теги: кредит, Deutsche Bank, української ГТС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]