Чт, 2024-03-28, 16:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

23:22
Кривоозерська справа: суд заарештував всіх підозрюваних поліцейських
Інші останні Кримінальні новини

Центральний районний суд Миколаєва обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою трьом співробітникам Кривоозерського райуправління поліції ГУ Національної поліції в Миколаївській області, які причетні до резонансної смерті жителя смт Криве Озеро.

Про це у четвер 25 серпня повідомляє інтернет-видання "Преступности.НЕТ".

Так, один з підозрюваних поліцейських - Микола Хоменко - в ході засідання суду дав показання, заявивши що поліцейські наділи наручники на загиблого жителя смт. Кривого Озера Олександра Цукермана вже після того як стріляли. Також він додав, що ще один підозрюваний поліцейський - Денис Ляхвацький, після того як вистрілив, підійшов і бив палицею лежачого затриманого.

Суд постановив заарештувати підозрюваного поліцейського Хоменка на 1 місяць без можливості внесення застави.

Ще один затриманий співробітник поліції Олександр Причипойда, якому першому суд обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком на 1 місяць – до 25 вересня без права внесення застави, також розповів свою версію події в районному центрі.

Третій підозрюваний поліцейський – Денис Ляхвацький – відмовився давати свідчення, посилаючись на погане самопочуття. Адвокат Ляхвацького наполягав на тому, що його підзахисного незаконно затримали – ще до оголошення про підозру.

Також за інформацією видання Ляхвацький сказав, що згоден із підозрою за статтею 365 Кримінального кодексу України (перевищення службових повноважень), але категорично не згоден з підозрою за статтею 115 (вбивство), яку йому також закидають.

Близько 20:50 суд постановив заарештувати поліцейського Ляхвацького на 2 місяці – до 23 жовтня.

Як повідомлялося, у Кривому Озері в ніч проти середи 24 серпня молодий чоловік загинув при затриманні 6 поліцейськими на власному подвір'ї. За повідомленням миколаївського видання, чоловіка почали бити прямо на очах у дружини, його матері та двох дітей і забили до смерті.

Всі шестеро поліцейських були затримані. Але кілька сотень місцевих мешканців ледь не вчинили з ними самосуд.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявив, що у зв'язку з резонансною смертю під час затримання жителя смт Криве Озеро в керівництві головного управління Національної поліції на Миколаївщині будуть проведені зміни, а всі співробітники Кривоозерського райвідділу поліції будуть звільнені.

Голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе зауважила, що спроби місцевих жителів розгромити Кривоозерський райвідділ Нацполіції неприпустимі і для забезпечення громадського порядку до населеного пункту будуть прикомандировані підрозділи з Миколаєва, Херсона та Одеси. Все відділення поліції в Кривому Озері розформовано. Керівником відділення буде патрульний поліцейський, командир роти з Миколаєва - Олександр Горпинич. Пізніше Деканоїдзе призначила нового керівника Нацполіції Миколаївщини – полковника Юрія Мороза.

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 882 | Додав: adminA | Теги: Кривоозерська справа, Суд, арешт всіх підозрюваних поліцейськи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]