Пт, 2024-04-26, 15:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:13
КВУ назвав головні порушення другого туру місцевих виборів - підкупи і каруселі
Інші останні Кримінальні новини

Підкупи і каруселі: КВУ назвав головні порушення другого туру місцевих виборів

За підсумками проведення другого туру місцевих виборів в Україні, глава КВУ Олексій Кошель зазначив, що у п’яти з 11 міст спостерігачі фіксували масовий підкуп виборців.

Це відбувалося за схемою, коли виборців підвозили до дільниці легковим автомобілем, після чого вони голосували та їм платили за це гроші.

Крім цього спостерігачі КВУ відзначали масове фотографування виборчих бюлетенів.

– Показовими були факти, зафіксовані нашими спостерігачами в Черкасах, коли приватними автомобілями довозять виборців до виборчих дільниць. Тільки спостерігачі КВУ зафіксували близько 10 таких фактів.

Кошель також розповів, що в Дніпрі в одній з неформальних Viber-груп під назвою Підробіток вибори виборцям пропонувалося залишити свої паспортні дані і щоб далі вони проголосували за 1,5 тис. грн.

На день виборів 22 листопада ця група нараховувала майже 25 тис. осіб.

У нас є підстави констатувати, що кількість фактів і масштаби технологій, пов’язаних з підкупом, значно зросли в порівнянні з першим туром виборів і в порівнянні з голосуванням 15 листопада.

За умови низької явки технологія підкупу і активізації своїх електоральних груп в значній мірі посилюється, – підкреслив глава КВУ.

Другий тур місцевих виборів 2020

22 листопада відбувся другий тур місцевих виборів 2020 в 11 містах України.

За даними ЦВК, середня явка виборців на 20.00 склала 29,53%.

Результати голосування мають бути встановлені не пізніше ніж на п’ятий день з дня повторного голосування, тобто до 27 листопада 2020 року включно.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 662 | Додав: adminA | Теги: КВУ, порушення другого туру місцевих виб, підкупи і каруселі | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]