Пт, 2024-04-19, 11:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:33
Ламати простіше: Ахметов вже перехотів ТЦ на Андріївському узвозі
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Бізнесмен Рінат Ахметов обіцяє не допустити руйнування архітектурного обличчя Андріївського узвозу і підтверджує відмову компанії "ЕСТА" Холдинг" від будівництва на цій вулиці офісного центру, повідомляє "Інтерфакс-Україна", посилаючись на заяву Ріната Ахметова.

В заяві зокрема зазначається, що бізнесмен вдячний всім небайдужим громадянам.

"Андріївський узвіз - це символ Києва, його історія, і я вдячний всім, хто не залишився байдужим до виниклої проблеми", - сказав Ахметов.

"Компанія "ЕСТА", вивчивши думки киян, вирішила відмовитися від будівництва ділового центру ще в березні. На жаль, після цього рішення були допущені дві грубі помилки. По-перше, дії компанії не було скоординовано, по-друге, їх не роз'яснили громадськості. Таким чином, головні принципи "СКМ" - відкритість і прозорість - були порушені ", - пояснив свою позицію бізнесмен.

Крім того, Рінат Ахметов пообіцяв, що його компанія усуне завдану шкоду архітектурному вигляду Андріївського узвозу.

"Я обіцяю, що компанія "СКМ" поверне первозданний вигляд зруйнованим фасадам. Крім того, ми допоможемо місту у відновленні Андріївського узвозу", - пообіцяв бізнесмен.

Нагадаємо, на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи з відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі. Як можна переконатися на сайті Головного управління культурної спадщини Київради, знесений будинок під номером 10а внесений до реєстру історичних пам'яток.

Генеральний директор компанії "ЕСТА" Холдинг" Микола Нестеренко заявляє, що компанія не зносила історичного будинку за адресою Андріївський узвіз, 10а.

Вчора активісти принесли будівельне сміття під офіс головної компанії бізнесмена Ріната Ахметова за адресою Десятинна, 3а в столиці. Акція відбулася на знак протесту проти забудови Андріївського узвозу компанією, що належить "регіоналу".

Довідка. Компанія "ЕСТА" Холдинг"

Компанія "ЕСТА" Холдинг" - керуюча компанія групи "ЕСТА" - холдингу нерухомості групи "СКМ". "ЕСТА" Холдинг" виступає як інвестор і девелопер, а також здійснює стратегічне управління об'єктами комерційної, готельної та житлової нерухомості.

Компанія "ЕСТА" Холдинг" володіє і управляє п'ятизірковими готелями "Донбас Палас" у Донецьку та "Опера" у Києві. У травні 2010 року завершила операцію з купівлі донецького готелю "Київ". Навесні 2011 року "ЕСТА" завершила процес концентрації активів ТОВ "Торговий дім "Київський центральний універмаг" і ТОВ "М-Сервіс" (Донецьк) у вигляді цілісного майнового комплексу Центрального універмагу в Києві. Крім того, до групи входить 100% другої черги БЦ "Леонардо" (Київ), логістичний комплекс (Дніпропетровськ), а також низка проектів на стадії реалізації (МФК "Пушкінський" (Донецьк), офісний центр "Андріївський" (Київ), МФК на Московській площі (Київ) тощо). Земельний банк групи становить близько 70 га.

"СКМ", найбільша холдингова компанія України, володіє і керує активами в гірничо-металургійній, енергетичній, телекомунікаційній, банківській, страховій, медійній галузях, а також у сфері рітейлу і нерухомості.

100% акцій компанії "СКМ" належать бізнесменові Рінату Ахметову.

У КМДА звинувачують Мінкульт у знесенні будинків на Андріївському узвозі

Мінкульт порушив закон про архітектурні заповідники й про статус пам'ятників, коли дав дозвіл на будівництво в столітній частині Києва на Андріївському узвозу, повідомляють "Комментарии".

Про це в ефірі "5 каналу" заявив начальник управління охорони культурної спадщини Київської міської державної адміністрації Яків Діхтяр.

"20 січня 2012 року Мінкультури включило вулицю Андріївську до Державного реєстру як пам'ятник містобудування... Мені незрозуміло, чому 15 лютого був погоджений цей проект, фактично, ця частина", - зазначив Діхтяр.

"Я можу сказати, що на момент учорашній, ніякого узгодження, ні Управління архітектури, міського, ні Головного управління культурної спадщини, цього проекту не було. Більше того, даний проект у Головне управління культурної спадщини не подавався. Тому говорити про те, що хтось киває на Адміністрацію (КМДА), а Адміністрація киває на когось, я б не хотів", - зазначив він.

"Не тільки (за порушення закону) про заповідник, а й про статус пам'ятника. У цьому випадку порушення було у Міністерства культури", - заявив начальник він.

Разом з тим, Яків Діхтяр упевнений, що до початку Євро-2012 реконструкція Андріївського узвозу буде завершена.

"До Євро Андріївський узвіз зроблять", - додав Діхтяр.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1083 | Додав: adminA | Теги: Ахметов, ТЦ, Андріївському узвозі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]