Вт, 2024-04-23, 08:40
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:02
Ледве не призвела до міжнародного скандалу промова Володимира Зеленського
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Промова Володимира Зеленського ледве не призвела до міжнародного скандалу

Неточність перекладу промови Зеленського ледве не призвела до міжнародного скандалу

Неточність перекладу промови президента Володимира Зеленського до Дня соборності України ледве не призвела до міжнародного скандалу з Румунією, повідомляє “Європейська правда”.

Йдеться про те, що на англомовній версії офіційного сайту президента слово "зайняли" було перекладене, як "occupied", а в Румунії це сприйняли, як "окуповане". Після цього румунська сторона висунула вимогу до України роз’яснити цей момент та наголосила на необхідності правильного трактування історії.

Посол України в Румунії Олександр Баньков пояснив, що переклад слів Зеленського був неточним, але на сайті є також оригінальне відео промови і усі бажаючі можуть пересвідчитись, що переклад не змінює оригінального тексту. Також посол повідомив, що переклад вже підправили, виправивши його на "taken".

"Звичайно, це офіційний переклад, але залишається лише перекладом і не змінює оригінальний текст. Ті, хто хочуть, легко можуть перевірити оригінальне відео. Історичний контекст наприкінці 1918 року з демонтажем Австро-Угорської імперії та національними рухами у її колишніх провінціях створили ситуацію, коли ці історичні провінції більше не мали міжнародно визнаного суверенітету, тому їх поглинання іншими сусідніми державами не можна вважати окупацією. Президент Зеленський звернувся до відомих історичних подій 1918-1919 року з єдиною метою демонстрації необхідності національної єдності, зміцнення української держави, яка втратила шанс на суверенітет і незалежність, але все ж продовжує свою боротьбу проти російської агресії. Щиро шкодую про цю неприємну ситуацію, але в кінцевому підсумку вона є результатом неправильного перекладу та безпідставних інтерпретацій". Олександр Баньков

Проте, румунам цього здалось замало — більшість з них вважає, що суттєвих відмінностей між “зайняти” та “окупувати” в даній ситуації немає, оскліьки, на їхню думку, після Першої світової війни Румунія “об’єдналась з Північною Буковиною”.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 838 | Додав: adminA | Теги: Міжнародний скандал, промова Володимира Зеленського | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]