Пт, 2024-03-29, 00:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:20
Людство масово відмовляється від автомобілів - дослідження
Інші останні Новини світу
Уперше за кілька десятиліть у розвинених країнах світу знизилися показники рівня продажів автомобілів, а також кілометраж, який був "намотаний" на авто. Такі факти наводить Беньямін Рейтер в німецькому виданні Wirtschaftswoche heute.

У США зростання кількості пройдених миль на одному автомобілі припинилося ще в 2004 році, а в перерахунку на людину стагнація почалася ще в 2000 році, пише "Хвиля".

А от Європа почала відмовлятися від своїх чотириколісних улюбленців і переходити "на свої дві" або "на свої два" значно раніше. Так, за даними видання, у Великобританії, Німеччині, Франції показники почали знижуватися аж на десятиліття раніше, ніж у США - з 1990 року. Японія, до речі, теж опинилася в списку країн, що відмовляються від автомобілів.

Загалом у 20 розвинених країнах спостерігається стагнація або зниження кількості пройдених кілометрів однією машиною, свідчать дані дослідження австралійського уряду.

Цей феномен, який експерти назвали "Пік автомобільної ери" (Peak Car) (в ньому обігрується поняття Peak Oil - "пік видобутку нафти"), відображає загальну тенденцію людей до прагнення до більшої мобільності.

Дослідження, проведене за замовленням компанії з оренди автомобілів у приватних власників Autonetzer, виявило деякі цікаві факти, що стосуються Німеччини. Зокрема, й те, що від автомобілів все частіше відмовляється молодь. Молоді люди у віці до 24 років особливо активно стали пересідати на громадський транспорт і велосипеди. Представники інших вікових категорій, зрозуміло, теж стали всі частіше відмовлятися від особистих авто.

У цілому ж у Німеччині продажі автомобілів знижуються ще з 2000 року. Виняток становив 2009 рік, коли завдяки премії за утилізацію автомобіля було штучно піднято рівень продажів.

Причиною тому експерти бачать в все більшій урбанізації Німеччини - доволі велика щільність автомобілів на дорогах (середня швидкість автомобільного руху в Берліні становить 24 км/год), затори та недостатня кількість місць для паркування змушують людей залишати своїх залізних коней у гаражах і віддавати перевагу більш комунікаційним видам пересування.

Ще однією причиною відмови від машини стали значно збільшені витрати на обслуговування. Так, витрати на свою залізну конячку в проміжку між 2005 і 2011 роками зросли на 11%.

До того ж, автомобіль вже не є показником статусу і стає простим засобом користування. За даними дослідження, майже третина німців визнали, що могли б відмовитися від власного автомобіля.

На початку 2012 року 220 тис автомобілістів в Німеччині користувалися 5600 машинами. У 1997 році було тільки 20 тисяч автомобілістів на тисячу машин.

Складається парадокс: люди, за 15 років наростивши кількість придбаних автомобілів в 11 разів, свідомо відмовляються від своїх придбань.

Нагадаємо, згідно зі статистикою продажів нових автомобілів, українці стали більше купували елітні іномарки. Зростання продажів автомобілів класу "люкс" і "преміум" спостерігається на тлі загального зниження продажів транспортних засобів у листопаді.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 996 | Додав: admin | Теги: Людство, від автомобілів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]