Вт, 2024-04-16, 09:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:56
Лондонська вулиця з’явилася у Києві
Інші останні Столичні новини - новини Києва

лондонська вулиця Київ Вулицю пітерську, у Солом'янському районі столиці, перейменували на честь Лондона. Про це відзвітували у пресслужбі Київради.

"З метою дерусифікації топоніміки в Солом’янському районі вулицю пітерську перейменовано на Лондонську. Загалом у столиці вже перейменовано понад сотню міських об‘єктів, назви яких пов’язані з росією та її сателітами", — йдеться у повідомленні.

У повідомлення зазначають, що назва вулиці пітерська походить від розмовної назви російського міста санкт-петербург. З метою зменшення культорологічного впливу країни-агресора на столичну топоніміку шляхом рейтингового електронного голосування в додатку "Київ Цифровий" було обрано нову назву цієї вулиці. Серед варіантів щодо перейменування найбільшу кількість, а саме 11 211 голосів, набрала пропозиція – вулиця Лондонська, яка запропонована на честь столиці Сполученого Королівства Великої Британії та Північної Ірландії.

Тож, за результатами голосування та на основі експертних висновків депутати Київської міської ради підтримали рішення щодо перейменування вулиці пітерської на Лондонську.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 472 | Додав: admin | Теги: Київ, вулиця, лондонська | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]