Чт, 2024-04-25, 15:34
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:33
Луценко задоволений арештом Єфремова: Україна одужує
Інші останні Кримінальні новини

Генеральний прокурор Юрій Луценко вважає, що арешт колишнього лідера парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова свідчить про одужання України. Про це Луценко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Рішення суду засвідчило одужання України. Дякую всім за підтримку законного рішення", - написав він.

Коментуючи рішення суду Луценко заявив: "У суді зійшлося дві сторони".

"Проімперська Новоросія, замішана на крадених мільйонах і крові своїх співвітчизників, і опалена війною, але незламна Україна. Луганчанин екс-керівник фракції ПР Єфремов і луганчани прокурори Андрєєв та Захаров. Він підозрюється в сприянні тим, хто вбивав і грабував рідну країну. Вони - пішли добровольцями в українську Армію, а тепер воюють із внутрішнім ворогом", - написав Луценко.

Нагадаємо, 30 липня під час посадки на літак австрійських авіаліній за маршрутом Київ-Відень в аеропорту "Бориспіль" затримали колишнього голову парламентської фракції Партії регіонів Олександра Єфремова. Йому інкримінують звинувачення за трьома статтями Кримінального кодексу України - заволодіння майном "Луганськвугілля" шляхом зловживання службовим становищем, умисні дії з метою зміни кордонів України та сприяння створення та діяльності проросійської терористичної організації "ЛНР".

1 серпня Печерський районний суд заарештував Єфремова на два місяці.

Єфремов - це політичний Чикатило для луганців, вважає блогер Іванов

Олександр Єфремов багато років завдавав значної шкоди жителям Луганської області. Про це заявив блогер Сергій Іванов, передає Еспресо.TV.

Він зазначив, що адвокат Єфремова Олександр Мельников, попри те, що захищає його у суді, також є потерпілим від справ свого підзахисного.

"Для "притомних" луганчан, і не тільки для тих, хто виїхав, а й для тих, хто залишився, Єфремов - це фактично політичний Чикатило. Це людина, завдяки діям якої Луганщина була втоплена у крові. Я недарма вчора робив публікацію на одному з ресурсів, і недарма почав її з двох історій закатованих людей. Так от, я хочу сказати, що протягом того часу, як цих людей катували, коли їх розстрілювали якісь люди, яких підконтрольна Єфремову облрада покликала в якості "братского народа", Єфремов тоді в своєму кабінеті знищував документи про свій конвертаційний центр, який мав назву "Укркомунбанк", розподіляв сфери впливу між місцевими бізнесменами та політиками, казав "усе тут буде Росія, що ми не будемо погоджуватись з Україною", - наголосив Іванов.

Він додав, що разом з Єфремовим за сепаратизм мають бути покарані і Сергій Льовочкін, і Юрій Бойко, і нардеп Євген Мураєв, і "сім'я" Януковича

"Якщо Єфремов сяде один, то це буде означати, що відбувся певний договорняк. Це буде якась сакральна жертва, яку вони всією своєю зграєю висунули, щоб можна було її кинути натовпу і натовп її проковтне", - сказав Іванов.

За словами Іванова, той-таки нардеп Мураєв, який має доступ до державної таємниці, перетнув усі межі здорового глузду в своїх публічних промовах.

Голомша: припускаю, що чиновники-втікачі спробують розправитися з Єфремовим

Колишній перший заступник генерального прокурора України Микола Голомша не виключає, що представники колишньої влади, які втекли з країни, спробують розправитися з Єфремовим. Про це він заявив в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Я думаю, що Єфремов вірить у те, що за Януковича він не мав би жодних шансів. А зараз, оскільки поступом наступає демократія, він думає, що зможе знайти якісь ходи... Не виключено, що ті, хто втік за кордон, спробують розправитися з ним, тому що він дуже багато знає", - сказав Голомша.

Він повідомив, що 16 травня 2014 р. до Єдиного реєстру досудових розслідувань було внесено два кримінальні провадження щодо терористичних організацій "Л/ДНР", та висловив думку, що за цей час потрібно було зібрати всі документальні підтвердження причетності Єфремова та інших осіб до діяльності бойовиків.

"Звичайно, за той час треба було документувати всі факти протиправної діяльності. Я переконаний, що біля Єфремова повинна була сидіти вся верхівка тієї донецької та луганської банди, яка, фактично, допомагала узурпувати владу", - зазначив колишній заступник глави ГПУ.

Голомша також схвалив дії генерального прокурора Юрія Луценка у справі Єфремова. "Думаю, що Луценко все робить правильно. Знаючи його характер, я не сумніваюся, що у нього є бажання довести цю тему до кінця... Невідворотність покарання в темі порушення територіальної цілісності держави має бути застосована. Всі повинні бути притягнуті до кримінальної відповідальності".

Крім того, колишній заступник генпрокурора наголосив на необхідності професійних дій правоохоронців у справі екс-регіонала.

"Потрібно зараз працювати. Обов'язково заповнити слідчу оперативну групу професіоналами. Треба розуміти, що серйозні адвокати будуть бити на процесуальні порушення, тому тут повинні бути винятковий професіоналізм і практика", - заявив він.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 762 | Додав: adminA | Теги: Україна одужує, Луценко, арешт Єфремова | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]