Сб, 2024-04-20, 00:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

05:30
Майже на 1 млрд євро Нідерланди надали Україні військової допомоги
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Від початку повномасштабного вторгнення росії Нідерланди передали Україні військової допомоги на суму майже 1 мільярд євро.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства оборони Нідерландів.

У серпні вартість усього поставленого обладнання в Україну становила 526 млн євро. Наразі ця сума зросла до 697 мільйонів євро, тому загальна вартість підтримки становить 987 млн євро.

Сюди також входить пакет військової підтримки на суму 120 млн євро. Він, зокрема, передбачає передачу танків Т-72 спільно з Чехією та США.

Для «Міжнародного фонду для України» також зробили внесок на суму 100 млн євро. Він фінансує обладнання, яке поставляє промисловість.

Крім того, 25 млн євро країна вносить у фонд НАТО щодо військової підтримки України. Гроші, зокрема, йдуть на паливо, одяг та медикаменти.

Нагадаємо, у четвер, 15 грудня, на засіданні лідери держав-членів Євросоюзу досягли згоди про виділення Україні 18 мільярдів євро макрофінансової допомоги у 2023 році.

Також Україна отримала пільговий кредит від Франції у розмірі 10 млн. євро і грант на 200 млн. євро від Німеччини.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 419 | Додав: adminA | Теги: україна, військова допомога, 1 млрд євро, Нідерланди | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]