Пн, 2024-05-06, 03:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:13
Макрон звинуватив путіна у брехні через ПВК "вагнер" - це не країна, а мафія
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Французький президент заявив, що путін йому збрехав з приводу непричетності москви до діяльності приватної військової компанії.

Президент Франції Еммануель Макрон звинуватив російського диктатора володимира путіна у брехні через зв'язок рф з російською приватною військовою компанією "вагнер". Як відомо, засновником ПВК є колишній кухар путіна євген пригожин, який нещодавно пригрозив, що російські окупанти можуть дійти до французького Ла-Маншу.

Французький лідер заявив, що в минулому році путін запевнив його в тому, що ПВК "вагнер" не має нічого спільного з росією. Про це Макрон розповів під час Мюнхенської конференції з безпеки, пише Politico.

"Рік тому я розмовляв з путіним, і він запевнив мене, що росія не має нічого спільного з групою вагнер", - зізнався Макрон.

Глава Франції зазначив, що на той момент він повірив словам путіна, але зараз розуміє, що росія - це звичайна мафіозна держава.

"Я прийняв це. Сьогодні ми бачимо, що група вагнера залучена у війну росії проти України. Це означає, що росія - звичайна мафіозна держава", - сказав він.

Критика Макрона з приводу дій росії

Відзначимо, що якщо в перший період повномасштабного вторгнення рф в Україну лідера Франції Еммануеля Макрона досить часто звинувачували в м'якій риториці з приводу дії російського диктатора путіна, то зараз за Макроном відзначаються досить різкі заяви на адресу кремля й путіна. Він відкрито каже, що росія не повинна виграти війну з Україною.

Також у своєму новорічному зверненні він обіцяв допомагати Україні "до самої перемоги".

Нещодавно стало відомо, що Макрон також планує позбавити путіна найвищої нагороди Франції - медалі Великого Хреста Почесного легіону.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 478 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]