Нд, 2024-09-08, 02:56
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:25
"Марш рівності був потрібен для того, аби привернути увагу влади" - Divas Milk
Інші останні Політичні новини

Нещодавно у Києві відбувся перший від початку повномасштабного російського вторгнення Марш рівності.

У заході брали участь активісти, військовослужбовці, представники дипломатичних місій і міжнародних організацій, іноземні політики і міжнародні спостерігачі.

Як пише ЗМІ, хода розпочалася в неділю, 16 червня, навпроти будівлі Укрінформу і тривала близько 10 хвилин. Учасників було понад 500.

Водночас, ЗМІ повідомило, що того дня на Хрещатику з’явилася група людей, які організували акцію «за традиційні цінності». Вони намагалися добігти до місця проведення маршу, але не встигли.

У суспільстві неоднозначне ставлення до цієї події.

Хода в Києві покликана привернути увагу суспільства та держави до викликів і дискримінації, з якими стикається ЛГБТК+-спільнота. Ініціатори акції закликали парламент ухвалити необхідний закон задля сприяння захисту прав людини, про боротьбу з проявами дискримінації, повідомили в KyivPride. Як відомо, одностатеві пари в Україні юридично не мають права на шлюб.

Щоб почути про цю проблематику із перших вуст, до студії «Каштан. Інтерв’ю» завітала травесті-діва, співачка, діджейка Divas Milk, яка працює на сцені в образі  Drag Queen. Разом з нею  обговорили її особисту історію, йшлося і про усвідомлення власної гендерної ідентичності, проблеми трансгендерів у сучасній Україні.

«Цього разу в Марші рівності я не брала участь. Колись я вже подумки запитувала себе – а як я ставлюся до цього руху, до КиївПрайд як до організації, – розповідає гостя. – Достатньо позитивно.

Своєю просвітницькою діяльністю вони стараються виводити суспільство на якісь потрібні теми. – говорить Divas Milk.

– А загалом сам Марш рівності був потрібен для того, аби привернути увагу влади, що є проблема в тому числі дискримінації, щоб влада трішки більше була зацікавлена змінювати закони, реформувати ці питання».

Нагадаємо: КиївПрайд  – українська громадська організація, на меті якої є обізнаність щодо ЛГБТ- спільноти серед українців. ГО «КиївПрайд» було засновано у 2016 році. Через війну останні два роки Марш рівності української ЛГБТК+-спільноти проходили не в Києві, а в інших, зокрема європейських містах.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 254 | Додав: adminA | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]