Чт, 2024-03-28, 22:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:21
Масова таблоїдизація є частиною інформвійни проти України - Забужко
Інші останні Культурні новини
Масова таблоїдизація українських засобів масової інформації є частиною інформаційної війни проти країни. Про це письменниця Оксана Забужко заявила сьогодні під час круглого столу "Вільна людина у вільний країні".

Письменниця відзначила, що Україна інформаційно собою не володіє.

"Україна не є незалежною, бо не можна вважати незалежною країну, яка інформаційно собою не володіє, яка є не при власній тямі", - сказала Забужко.

"Україна тут не виняток. Масова таблоїдизація українських ЗМІ є цілком програмовою, політичною і соціальною інженерією, яка в країнах європейської унії, де цей процес помітили раніше, отримала цілком вже прийнятий і в академічному середовищі вживаний за згодою термін - "путінізація ЗМІ", - зазначила письменниця.

Вона додала, що першими у 2000 році цей термін ввели італійські інтелектуали.

Також Забужко нагадала, що таблоїдизація ЗМІ відбулась в Україні та у низці країн Західної та Східної Європи.

"Всюди, де енергетична імперія, яка з 2000 року почала вставати з колін, починала дуже енергійну масовану політику свого впливу, яка полягає на контролі за фінансами та за інформацією. Це єдине, що вміють робити спецслужби. Саме контроль за інформацією є тим інструментом поневолення України, який впродовж 12 років дуже активно діяв на наших теренах, і станом на сьогодні цей процес інформаційної окупації - підкорення собі основних українських телевізійних і радіоресурсів, цей процес в принципі можна вважати завершеним", - вважає Забужко.

"Таблоїдизація, "жовті" новини, низькопробний шоубіз - суцільний таблоїд, на тлі якого відбувається маніпуляція шляхом вкидання певних політичних проектів, маніпуляція думкою українського виборця у напрямку імітації політичного життя і в напрямку тому, який вигідний замовникам", - підкреслила письменниця.

На її думку, сьогодні лишається два ресурси: церква й інтернет, які можуть апелювати до людського духу, до свободи, до високих цінностей.

"Без розуміння цих речей, без установки українському суспільству діагнозу його фундаментальної свободи, говорити про свободу індивідуальну, безперечно, потрібно, важливо, але необхідно попереджати людей про те, що вони живуть в умовах інформаційної окупації, і про те, що їм потрібно навчитись боронитись, виробити техніку інформаційної безпеки та інформаційного самозахисту для мобілізації. Україна програла інформаційну війну", - переконана письменниця.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1435 | Додав: adminA | Теги: інформвійни проти України, Забужко, таблоїдизація | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]