Чт, 2024-04-25, 13:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:29
Масове переміщення росіян в окупований Крим відзначили правозахисники
Інші останні Новини з регіонів України

Правозахисники відзначили масове переміщення росіян в окупований Крим

Після анексії до Криму в'їхали понад 170 тисяч росіян, що порушує положення Женевської конвенції. У "Кримстаті", до слова, враховують тільки офіційні показники реєстрацій в російських органах влади.

Про це повідомляє проєкт "Радіо Свобода" - "Крим. Реалії". За даними "Кримстату", до Криму у 2019 році в'їхало 32 206 осіб, з них в АР Крим – 20 170 осіб, а до Севастополя – 12 036. Всього за період анексії з Росії в Крим в'їхало 172 422 людини, в тому числі в АР Крим – 96 351 людина, в Севастополь – 76 071.

У Кримській правозахисній групі зазначають, що така "міграція" порушує одну зі статей Женевської конвенції: "Переміщення населення окупуючої держави на окуповану територію порушує статтю 49 Женевської конвенції Про захист цивільного населення під час війни. Процес такого переміщення змінює демографічну картину на окупованій території".

Раніше повідомлялося, що користуючись карантином, росіяни вирішили провести неробочі дні в окупованому Криму, адже інші країни поки закриті для туристів. Також повідомлялося, що глава Криму вважає, що коронавірус призведе до зриву туристичного сезону на півострові.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини з регіонів України | Переглядів: 957 | Додав: adminA | Теги: масове переміщення росіян, окупований крим, правозахисники | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]