Чт, 2024-04-18, 21:45
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

00:32
Масштабний фестиваль науки пройде у Варшаві
Інші останні Новини світу науки і технологій

варшава фестиваль наука У Варшаві 16 вересня стартує 26-й Фестиваль науки, який включатиме 6 основних дискусій, 9 спеціальних подій, 13 зустрічей протягом усього дня, 100 клубних зустрічей, 29 "Наукових вечорів", 132 зустрічі у вихідні дні та 26 додаткових заходів.

Фестивальні зустрічі організовують наукові та освітні установи, а також асоціації та наукові товариства.  Повний календар подій можна подивитись на сайті організаторів.

Фестиваль науки у Варшаві триватиме до 30 вересня. Він розпочнеться 16 вересня дебатами про доступ до джерел енергії. Учасники обговорять, чи варто робити ставку на поєднання фотовольтаїки, енергії вітру та атомної енергії.

Наступні головні дебати фестивалю будуть шукати відповіді на питання: як Covid змінив світ? Чи було Середньовіччя сучасним? Що означає сучасна освіта?

"Під час фестивальних зустрічей презентуються досягнення науки та виклики, з якими вона стикається. Ми показуємо роль науки в сучасному світі, корисність і красу наукових досліджень і знахідок, їх практичні наслідки для економічного розвитку та соціальних змін. Особливу увагу приділяємо досягненням польських науковців".

Вхід на усі заходи вільний для всіх бажаючих. Проте для деяких зустрічей необхідна реєстрація — така необхідність додатково позначена у програмі.

Фестиваль науки у Варшаві є найстарішим науковим фестивалем Польщі. Він заснований 1997 року за ініціативою фізика і молекулярного біолога професора Девіда Шугара. Згодом приклад варшавського фестивалю почали наслідувати й інші міста країни. На сьогодні по всій Польщі систематично проводяться з десяток наукових фестивалів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу науки і технологій | Переглядів: 411 | Додав: admin | Теги: Варшава, фестиваль, наука | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]