Пт, 2024-03-29, 09:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:37
Мінфін підтримує підвищення мінімальних цін на алкоголь
Інші останні Економічні новини

Міністерство фінансів України запропонувало підвищити мінімальну ціну на алкоголь, розмістивши відповідний проект постанови на своєму сайті для публічного обговорення.

Раніше, 12 серпня, з такою пропозицією виступило Міністерство економічного розвитку і торгівлі, яке запропонувало підвищити ціни на горілку і лікеро-горілчані вироби на 24%, коньяк (бренді) - на 24,9-30,7%, вина - на 22-55,7%.

Як відзначається на сайті Мінфіну, воно запропонувало визначати розмір мінімальних цін на середньому рівні, який сьогодні склався на ринку легальних виробників і підприємствах як оптової, так і роздрібної торгівлі.

За оцінками міністерства, ціни, що діють на сьогодні, не відповідають реальним витратам на виробництво і реалізацію алкогольних напоїв, оскільки зросли як ціна спирту, так і розмір акцизного податку, що і зумовлює необхідність перегляду мінімальної ціни на алкоголь.

Мінфін також вважає, що підвищення цін допоможе істотно знизити рентабельність "тіньових" виробників алкогольної продукції низької якості, й українські громадяни купуватимуть більш якісний алкоголь.

Нагадаємо, Кабмін вже кілька разів підвищував акцизи на алкоголь.

C 1 березня цього року уряд підвищив мінімальні роздрібні ціни на окремі види алкогольної продукції. Акцизний збір на міцні спиртні напої підвищився на 50%, до 105,8 грн / літр 100% спирту. Вирас і акцизний збір на пиво, кріплене вино і ігристе вино в 2 рази - до 2,48 грн/літр, 7,16 грн/літр і 10,4 грн/літр відповідно.

Довідка

Мінімальні оптові та роздрібні ціни на алкоголь були встановлені в 2008 році.

Експерти стверджують, що таке цінове регулювання допомагає уникнути поширення неякісної продукції на ринку. В асоціації "Укргорілка" неодноразово наголошували на необхідності підвищити мінімальні роздрібні ціни, оскільки вони не відповідають нинішньому рівню витрат на виробництво якісного алкоголю.

Діюча мінімальна роздрібна ціна на пляшку горілки 0,5 л становить 54,9 грн, вина у скляній тарі об`ємом 0,7 л – 27 грн.       

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 842 | Додав: adminA | Теги: підвищення мінімальних цін, Мінфін, алкоголь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]