Пт, 2024-03-29, 17:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:56
Міністр культури - Україна буде проводити "Євробачення-2023" на своїй території
Інші останні Культурні новини

Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко заперечив можливість проведення "Євробачення-2023" не в Україні. Місто, яке прийматиме в себе пісенний конкурс наступного року, обиратимуть найближчим часом.

Про це Ткаченко повідомив в ефірі телемарафону, цитує ЗМІ.

"Сам конкурс буде в Україні. Тому що хтось уже починає говорити "а нумо шукати запасні майданчики" — ні, це 100%. Де саме — у відбудованому Маріуполі чи в іншому місті... думаю, колеги будуть радитися, тому що суспільство в нас толерантне", — заявив Ткаченко.

За його словами, питання щодо обрання міста для проведення "Євробачення-2023" буде обговорюватися найближчим часом.

Які були пропозиції?

Як повідомляє газета La Vanguardia, іспанська телекомпанія Radiotelevisión Española (RTVE) запропонувала організувати "Євробачення 2023" в Іспанії.

Видання Onet Plejada пише, що голова польської телекомпанії TVP Яцек Курський також висловив зацікавленість і готовність допомогти Україні провести конкурс, якщо це не вийде зробити на українській території.

Схожі заяви лунали й зі Швеції: місцевий таблоїд Aftonbladet писав, що Стокгольм готовий прийняти «Євробачення-2023» у себе.

Схожі випадки в історії

Уперше таке сталося в 1959 році, коли Нідерланди відмовилися проводити «Євробачення» у себе. Тоді це право отримала Велика Британія, яка посіла за результатами конкурсу друге місце.

А князівство Монако, де шоу мало пройти у 1972 році, відмовилося від його проведення, оскільки не мало відповідного приміщення для цього. Тож пісенний конкурс прийняла у себе Велика Британія.

У 1973 році Люксембург виграв "Євробачення" другий раз поспіль, тож відмовився повторно організовувати конкурс у себе через фінансові причини. Шоу також відбулось у Великій Британії.

Схожа ситуація трапилась і з Ізраїлем, який у 1979 році теж переміг у конкурсі другий раз поспіль, тому відмовився від організації «Євробачення-1980» у себе. Тоді Нідерланди взяли ініціативу на себе і провели конкурс на своїй території.

Перемога України

Український гурт Kalush Orchestra переміг у фіналі «Євробачення-2022» з піснею «Стефанія». Лідер гурту Олег Псюк присвятив композицію своїй мамі. Це третя перемога України в цьому конкурсі за весь час — після Руслани у 2004 році та Джамали у 2016-му.

Після виступу гурт зі сцени звернувся до світу із закликом врятувати захисників Маріуполя з «Азовсталі». А після оголошення результатів фронтмен Kalush Orchestra зі сцени подякував світу за підтримку України та проскандував «Слава Україні!»

Друге місце на конкурсі посіла Велика Британія з 466 балами, а третє — Іспанія (459 балів). росію та білорусь із конкурсу дискваліфікували.

Президент Володимир Зеленський згодом заявив, що Україна зробить усе, аби прийняти пісенний конкурс «Євробачення» у відбудованому українському Маріуполі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 546 | Додав: adminA | Теги: україна, Міністр культури, на своїй території, «Євробачення-2023» | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]