Ср, 2024-04-24, 06:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

20:02
Митний союз прокоментував Порошенко: не можна бути трошки вагітним
Інші останні Політичні новини
Коментуючи перспективи вступу України до Митного союзу, в.о. міністра економіки Петро Порошенко вважає, що "не можна бути частково вагітним", однак створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) з Росією вважає прийнятним. Таку думку він висловив в ефірі передачі "Шустер Live" увечері в п'ятницю, 14 грудня.

Коментуючи відносини з МВФ і повернення зовнішніх запозичень, Порошенко сказав, що "Україна, якщо вона почне реформи, то легко перекредитує всі запозичення на зовнішніх ринках".

"Єдине, що для цього потрібно робити - це продемонструвати прозорість державних фінансів", - додав він.

"А коли нам говорять, що ми легко піднімемо бюджет - це брехня. Не можна вичавлювати гроші з економіки, яка вже не працює. Єдиний вихід - це навести порядок в державних витратах, тому що гроші повинен отримувати той, хто їх реально потребує", - заявив Порошенко.

"А коли виходять мери і кажуть, що я доб'юся перерозподілу видатків, так ти їх спочатку, голубе сизенький, зароби", - натякнув Порошенко на заяви Олександра Попова.

"Бачите, кажуть, що нікуди не дінеться опозиційний депутат, і змушений буде йти або до прем'єра, чи до губернатора. Нікуди він не повинен ходити, бо кожен громадянин є платником податків, і на нього за формулою повинні бути перерозподілені гроші. А депутат може тільки порадити, куди приорітетніше використовувати гроші - на дорогу, лікарню або дитячий сад. І коли буде система місцевого самоврядування, і люди самі будуть розподіляти кошти, тоді не треба буде бігати депутату до губернатора", - заявив він.

На початку свого виступу він привітав Юрія Луценка з днем ​​народження і заявив, що, якщо б міг домогтися встановлення справедливого правосуддя, то пішов би працювати в уряд.

За його словами, в цьому парламенті була така конфігурація, з якої можна було вести переговори про широку коаліцію, а замість того депутатів "намагалися нагнути через коліно".

Тому Порошенко сказав, що підтримує дії опозиції, коли вони вимагають персонального голосування і "б'ються за принципи".

Відзначимо, що днями вище керівництво України практично одночасно озвучило взаємовиключні заяви про "поступове приєднання" до Митного союзу Росії, Бєларусі та Казахстану і про "крок", що розділяє Україну і Європу, на шляху до підписання Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

В той же час досить складно "одружити жирафа з антилопою" - поєднати оптимальну політичну систему Євросоюзу з економічними вигодами від співпраці з союзом Митним. Суперечливі в оцінках і експерти. Екс-міністр економіки України Віктор Суслов серед відчутних вигод від такої співпраці називає зниження ціни на газ.

На цьому тлі закономірним виглядає і самосуперечлива заява-звинувачення українського МЗС у тому, що Росія перешкоджає вступу України до ЄС, і робить вразливою стратегічну безпеку свого сусіда в галузі енергетики, який за 20 років так і не розв'язав дилему повноцінної газової незалежності.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 965 | Додав: adminA | Теги: митний союз, трошки вагітним, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]