Пт, 2024-03-29, 13:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:33
Міжнародний центр демонтажу реакторів буде у Фукусімі
Інші останні Новини світу
У японській префектурі Фукусіма створять міжнародний науковий центр для безпечного демонтажу атомних реакторів.

Офіційну заяву про це була зроблена урядом Японії на міжнародній конференції з безпеки атомної енергетики, що проходить у Фукусімі, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на газету "Майніті".

"У префектурі Фукусіма буде створений міжнародний науково-дослідний центр, який займатиметься, зокрема, і питаннями демонтажу реакторів на АЕС. Японія займатиме провідну роль щодо заходів безпеки у сфері атомної енергії", цитує видання заяву заступника міністра економіки і промисловості з міжнародних справ Нобухіко Сасакі.

Міжнародна конференція з безпеки атомної енергетики на рівні голів міністерств проходить в японській префектурі Фукусіма за ініціативою уряду країни і МАГАТЕ. Відповідну заяву зробило міністерство економіки і промисловості Японії.

Конференція ставить за мету досягнути безпечнішого використання атомної енергії, зробити атомну енергетику прозорішою, знизити ризики її використання в країнах, що розвиваються, і в країнах з економікою, що швидко росте. У конференції беруть участь 125 країн.

Японія прагне до того, щоб її досвід і уроки аварії на АЕС "Фукусіма-1" в березні минулого року були враховані міжнародним співтовариством для підвищення безпеки АЕС в світі.

Відзначимо, протягом 30 років Японія планує закрити всі АЕС.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 993 | Додав: adminA | Теги: міжнародний центр демонтажу реактор, Фукусімі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]