Пт, 2024-04-26, 06:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:28
Міжнародний форум YES відбувся у Києві, серед гостей — прем'єр Польщі, президент Латвії, радник з питань нацбезпеки США
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

9−10 вересня у Києві відбулася 17-та Щорічна зустріч Ялтинської Європейської Стратегії (YES) — Україна: На захисті нашої спільної свободи.

Більше 400 провідних політиків, дипломатів, бізнесменів, громадських активістів та експертів з понад двадцяти країн світу взяли участь у конференції, організованій YES у партнерстві з Фондом Віктора Пінчука.

Як заявив засновник YES, бізнесмен Віктор Пінчук у вітальній промові, Україна бореться не лише за свою незалежність, а і за майбутнє цілої цивілізації.

«Україна з її функціонуючою ринковою економікою є екзистенційною загрозою для „пострадянського динозавра“. Це війна не за територію — це війна, в якій ворог хоче забрати у нас усе — наш суверенітет, нашу державність, наше життя, саме існування. Але цього не станеться! Україна б'ється у цій війні за незалежність і майбутнє цілої цивілізації», — сказав він.

Виступаючи з промовою, президент України Володимир Зеленський підкреслив, що Україна може і обов’язково виграє війну. Він також заявив, що ця зима буде важкою та вирішальною для Європи та світу, оскільки росія активізує свої зусилля з переривання поставок енергії та продовольства.

Він попросив світ залишатися зосередженим на успіху України та зберігати єдність у відповідь на російську загрозу.

Пізніше Зеленський взяв участь у дискусії з президентом Латвійської Республіки Егілсом Левітсом та прем'єр-міністром Польщі Матеушем Моравецьким.

За словами Моравецького, Україна зараз бореться за свободу всього вільного світу і спільна перемога Заходу залежить від її подальшої військової та фінансової підтримки.

«Будь-які зволікання чи сумніви лише віддаляють перемогу вільного світу», — зазначив він.

Як відзначив президент Латвії, Україна після перемоги у війні з росією стане однією з найпотужніших європейських націй і важливою складовою європейської спільноти.

Також на форумі професор історії Єльського університету Тімоті Снайдер висловив думку, що війна росії проти України ведеться не за території, а за ідеї та людей. Він також порівняв Зеленського з батьком грецької демократії Періклом, а українців з древніми греками.

У свою чергу радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван на форумі заявив, що ЗСУ повинні самостійно визначати, коли і як звільнювати території, окуповані росією у 2014−2015 роках. Ціль США та союзників полягає у сприянні досягненню цілей України.

За словами керівника Офісу Президента Андрія Єрмака, мужність і героїзм українських воїнів мають змінити ставлення країн-членів НАТО до перспективи членства в Альянсі України.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 253 | Додав: adminA | Теги: Київ, Польща, латвія, міжнародний форум YES, США | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]