Сб, 2024-04-20, 14:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:07
Міжнародним інституціям молдовська партія заявила про втручання РФ у вибори
Інші останні Новини світу

Молдовська партія заявила міжнародним інституціям про втручання РФ у вибори

Демократична партія Молдови повідомила кільком міжнародним структурам та спостерігачам, акредитованим на контроль за виборами 24 лютого 2019 року, про зловживання Російської Федерації на виборах в республіці.

Про це пише Unimedia.

22 лютого МВС Росії звинуватило главу Демпартії Володимира Плахотнюка і бізнесмена В'ячеслава Платона в організації міжнародного злочинного угруповання і незаконному виведенні грошей за межі РФ. За інформацією слідства, Плахотнюк і Платон організували міжнародну злочинну групу, яка в 2013-2014 роках незаконно вивела з Росії більше 37 млрд рублів (за нинішнім курсом близько $560 млн).

ДПМ вважає, що установи в Російській Федерації здійснюють акти залякування, зловживання та вимагання проти лідера партії, сфабрикувавши справу за два дні до виборів. "Ми вважаємо, що ці дії були ініційовані з метою впливу на результат виборів в Республіці Молдова, маніпулювання громадською думкою і підтримки певної політичної сили на шкоду іншій", - зазначили в партії.

Демпартія також повідомила міжнародній спільноті про неодноразові спроби деяких спеціальних російських служб перешкодити свободі пересування партійних лідерів шляхом неправдивих звернень до Інтерполу, зокрема в передвиборчий період.

"Ці спроби, які ми вважаємо частиною гібридної війни, також були спрямовані на лідера партії Володимира Плахотнюка, але Інтерпол завжди відкидав їх як політичні переслідування", - йдеться у заяві.

"Цей останній випадок залякування, а також зловживання, здійснені проти двох молдовських пілотів, яких невиправдано затримали в Москві з метою піару для політичної партії, а також пропаганда російськими суб'єктами через засоби масової інформації, є достатніми ознаками, що викликають занепокоєння і глибоко пов'язані з обурливим залученням Російської Федерації до впливу на проведення виборів в Республіці Молдова", - сказано в прес-релізі.

Демократична партія Молдови закликала міжнародні інституції та спостерігачів зареєструвати ці спроби Російської Федерації втрутитися. Серед них місія ОБСЄ / БДІПЛ зі спостереження за виборами, Місія спостереження за виборами ENEMO, Міжнародний республіканський інститут (МРІ), інші акредитовані спостерігачі в Республіці Молдова, зокрема Європейський парламент, а також посольства, акредитовані в Республіці Молдова.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 1002 | Додав: adminA | Теги: втручання РФ у вибори, міжнародні інституції, молдовська партія | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]