Пт, 2024-04-19, 08:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Міжнародну виставку дитячого іконопису та сакрального живопису проводять у Тернополі
Інші останні Культурні новини
У Тернополі сьогодні відкрили міжнародну виставку дитячого іконопису та сакрального живопису "Для Бога я створю найкраще, що можу". Як повідомляє УНІАН, роботи, представлені на виставці, створені дітьми із різних країн, незалежно від віросповідання.

"Це свого роду новий іконопис, нові зображення Бога. Усі твори є неповторними, адже вражають, насамперед, баченням чистоти і відкритості. Ніхто краще дітей не знає, як виглядають янголи. Діти не мають усталених манер виконання, але інтуїтивно відчувають присутність Божої любові. Від усіх робіт віє теплотою, добром і відкритістю", – зазначив куратор виставки-конкурсу, художник та музикант Ярема Стецик.

Мета проекту – об’єднати всіх віруючих, незалежно від віросповідання.

На виставці представлені роботи юних художників з Польщі, Угорщини, Болгарії, Хорватії, Росії та 12 областей України. Загалом участь у конкурсі взяли понад 500 дітей. Найкращими були визнані 200 робіт, які представлені на виставці. Виставка експонується в Українському домі "Перемога". Організувало її мистецьке об’єднання "Коза".

Нагадаємо, у вересні вперше у Києві відкрилася виставка мертвих тіл. Серед експонатів – зображення людської анатомії, які ілюструють наслідки куріння, ожиріння та інших пошкоджень, що можуть бути викликані зневагою до власного тіла.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1066 | Додав: adminA | Теги: тернополі, виставку дитячого іконопису, сакрального живопису | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]