Сб, 2024-04-20, 08:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:35
Москаль - людей розстрілювали снайпери СБУ і МВС
Інші останні Новини України
Використання снайперів на Майдані було передбачено спецопераціями «Хвиля» і «Бумеранг». Було кілька груп снайперів – з СБУ («Альфа») і МВС (спецпідрозділи ВВ і «Сокіл»).
Про це в інтерв’ю виданню DT.ua розповів народний депутат від «Батьківщини» Геннадій Москаль.
За його словами, наказ застосувати зброю спецпідрозділам МВС міг віддати тільки Віталій Захарченко. Щодо «Альфи», то їй віддати наказ стріляти мали повноваження екс-голова СБУ Олександр Якименко або його перший заступник Тоцький. Однак дозвіл на введення в дію спецоперацій «Хвиля» і «Бумеранг» дав особисто Янукович, стверджує нардеп.

Москаль також розкритикував заяви голови СБУ Валентина Наливайченка і міністра внутрішніх справ Арсена Авакова про те, що стрілянину спровокували снайпери, які представляли «третю силу».

«Ці зроблені в унісон заяви є не чимсь іншим як намаганням відбілити СБУ та МВС. В оприлюднених мною документах про введення в дію силових спецоперацій названі снайперські групи конкретних українських спецпідрозділів. Там-таки вказані їхні точки дислокації, прізвища відповідальних, позивні снайперів, які збігаються з даними перехоплених радіопереговорів. Снайпери були розміщені по всьому периметру території протистояння, то як туди могли затесатися якісь іноземці? Яка «третя сила» приснилася Авакову з Наливайченком?», - дивується Геннадій Москаль.

Нардеп також заявив, що новий голова МВС Арсен Аваков не знає, як розслідувати усі ці справи.
«Не замінив апарат МВС, то хто документуватиме злочини, - вони самі на себе? Простіше все скинути на «третю силу» й нічого не робити. Але ж, крім кривавого побоїща 18-20 лютого на Інститутській, були й інші події», - зазначив Москаль.

«Усе, що зробив Аваков, - розформував «Беркут». Тепер залишається перейменувати Внутрішні війська в Національну гвардію, і притягувати до кримінальної відповідальності буде нікого, бо не залишиться ні «Беркуту», ні ВВ», - додав він.

Москаль переконаний, що при Авакову і Наливайченку винні у масових вбивствах людей не будуть покарані. 
Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 960 | Додав: adminA | Теги: людей розстрілювали снайпери СБУ і , москаль | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]