Сб, 2024-04-20, 16:44
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:56
Можливість дефолту в Україні Кубів відкидає
Інші останні Економічні новини
Голова Національного банку України Степан Кубів виключає дефолт України. Про це він повідомив в інтерв'ю американському телеканалу CNBC, передає "РБК-Україна".

"Ви знаєте, дефолту не буде. Тому що на сьогодні ми говоримо про ризики дефолту. Але завдяки такій швидкій реакції МВФ, ЄБРР, інтенсивній роботі, яку ми розпочали сьогодні, ми бачимо чіткий шлях реалізації швидкого плану виходу України з економічної кризи", - зазначив він.

Крім того, за словами Кубіва, у нього були зустрічі з представниками міжнародних інвестиційних фондів, які розглядають питання вливання приватного капіталу і формування відповідних ринкових відносин, інвестиційного клімату.

"Один фонд зацікавився фінансовим сектором, а другий фонд цікавився сільськогосподарським сектором, екологічною продукцією, яку можна вирощувати в Україні", - повідомив глава НБУ.

За його словами, нова влада України докладе максимум зусиль для поліпшення інвестиційного клімату в країні, а залучені інвестиції допоможуть підняти економіку України.

Раніше повідомлялося, що аби не допустити дефолту, витрати бюджету можуть бути скорочені на 17%, а інвесторам запропонують взяти участь в масштабній приватизації та отримати відшкодування ПДВ держпаперами.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 927 | Додав: adminA | Теги: можливість дефолту, Кубів, Україні | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]