Пт, 2024-04-19, 04:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:28
Можливість надання Україні оперативних розвідданих розглядає Пентагон - NYT
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міноборони США може почати забезпечення України оперативними розвідданими про положення російських військ біля українського кордону з метою підвищення здатності реагування ЗСУ у відповідь на потенційне вторгнення з боку РФ.

Про це повідомляє The New York Times із посиланням на високопоставлених посадовців в адміністрації США.

«Пентагон опрацьовує план надання Україні розвідувальних даних з поля бою, які могли б допомогти країні швидше реагувати на можливе вторгнення Росії»,- повідомили джерела.

У Вашингтоні зазначають, що в разі схвалення цього виду допомоги президентом Байденом, російська сторона, вочевидь, реагуватиме негативно. З усім тим, зауважує видання, в той час, як на кордоні з Україною зосереджено понад 100 тисяч російських військ, адміністрація Байдена прагне забезпечити підтримку незалежності й територіальної цілісності України.

При цьому газета нагадує, що недавно Київ відвідала невелика команда Пентагону для того, щоби оцінити потреби протиповітряної оборони країни.

Помічниця держсекретаря США Карен Донфрід раніше цього тижня заявила, що Сполучені Штати готові надавати Україні більше допомоги у сфері оборони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 528 | Додав: adminA | Теги: пентагон, розвіддані, україна | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]