Сб, 2024-04-20, 01:50
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:20
Можливість введення санкцій проти Угорщини Європарламент розгляне
Інші останні Новини Європейського Союзу

Європарламент розгляне можливість введення санкцій проти Угорщини

У середу, 11 жовтня, Європейський парламент вирішить, чи варто запроваджувати дисциплінарні санкції проти Угорщини.

Про це пише BBC.

Якщо євродепутати визнають, що Угорщина серйозно порушує основоположні принципи Євросоюзу, проти країни можуть запустити процедуру за статтею 7 Лісабонського договору. Вона передбачає, що до країни-члена ЄС можуть бути запроваджені різноманітні санкції, зокрема позбавлення права голосу в Раді ЄС. Раніше ЄС запустив схожий механізм проти Польщі.

Угорщину звинувачують у порушенні демократичних цінностей в таких сферах як незалежність судочинства, свобода слова, права меншин і релігій тощо.

У вівторок Європарламент відвідає прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, який розкриє свою позицію на тлі звинувачень Брюсселя.

За його словами, численні проблеми, про які йдеться в проекті резолюції Європарламенту, "давно вирішені". Угорщина критику з боку ЄС називає "полюванням на відьом". За її словами, "ліберальні еліти" мстять їй за те, що вона захищає національний суверенітет.

Звинувачення ЄС також стосуються антиміграційної політики Угорщини - зокрема нового закону "Стоп Сорос", який криміналізує адвокатів і активістів, які допомагають переселенцям, що хочуть отримати в Угорщині політичний притулок. Європейська комісія подала позов проти Угорщини в Європейському суді через недотримання Будапештом європейського законодавства у сфері надання притулку та процедури повернення мігрантів.

Щоб запустити механізм санкцій проти Угорщини, резолюцію мають підтримати принаймні дві третини депутатів Європарламенту.

Якщо доповідь отримає достатню підтримку, тоді Раді ЄС доведеться почати своє власне розслідування передбачуваного порушення Угорщиною цінностей ЄС.

Уряд Угорщини неодноразово заявляв, що накладе вето на будь-яку спробу позбавити Польщу права голосу. Рішення вимагає одностайності в Раді, і, ймовірно, Варшава відповість тим же, якщо Угорщина виявиться в подібній ситуації.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 852 | Додав: adminA | Теги: можливість введення санкцій, європарламент, Угорщина | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]