Сб, 2024-04-20, 10:23
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:43
На Андріївському узвозі усе будівництво обіцяють узгоджувати з громадськістю і перевіряти
Інші останні Столичні новини - новини Києва

Архітектурні проекти на Андріївському узвозі в Києві мають бути схвалені громадськістю, дані щодо всіх будівельних об'єктів і робіт на узвозі буде розглянуто на наступному засіданні урядової комісії з питань перевірки обґрунтованості такого будівництва, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Про це повідомив глава Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства (Мінрегіонбуд) Анатолій Близнюк під час першого засідання урядової комісії з питань перевірки обґрунтованості будівництва на Андріївському узвозі.

"Архітектори мають надати детальний проект, яким він має бути, з громадськістю все необхідно узгодити, а всі власники повинні будувати тільки те, що їм запропонували професіонали та схвалила громадськість", - цитує міністра його прес-служба.

На думку глави Мінрегіонбуду, Андріївський узвіз потрібно розглядати як елемент генерального плану Києва.

Вичерпні відомості про всі будівельні об'єкти й роботи на узвозі, за словами Близнюка, посадові особи мають надати на наступне засідання урядової комісії.

"Ці дані потрібні щодо кожного об’єкта без винятку, і стосуватиметься це абсолютно всіх - міської адміністрації, відомств, які вже залучені або залучатимуться пізніше", - наголосив глава Мінрегіонбуду.

Близнюк додав, що його відомство має намір розв'язувати проблему будівництва на Андріївському узвозі комплексно й зобов'язується регулярно інформувати громадськість і ЗМІ щодо діяльності урядової комісії.

На прикладі Андріївського узвозу має бути продемонстрований алгоритм взаємодії забудовника, інвестора й територіальної громади, оскільки, на думку глави Мінрегіонбуду, скандал із будівництвом на узвозі, зокрема, спровокувала неузгодженість дій між учасниками реконструкції.

Як повідомлялося, раніше Близнюк висловив думку, що законність і обґрунтованість усіх землевідведень під будівництво, надто тих, котрі викликають суспільний резонанс, потрібно перевірити, забудова територій у містах має здійснюватися відповідно до генерального плану.

"Є різні рівні влади, й давайте ухвалювати рішення. Я розумію, що хтось землю розібрав, а тепер нею торгує, давайте приймати рішення, і ви знаєте як", - сказав він, відповідаючи на запитання народних депутатів щодо будівництва на Андріївському узвозі під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

Раніше голова Київської міськдержадміністрації Олександр Попов заявив, що київська влада має намір ініціювати тимчасове розширення повноважень міста з видачі дозволів і контролю за виконанням будівельних робіт у столиці, тоді як сьогодні дозволи видає Інспекція державного архітектурного контролю, і виступив з ініціативою щодо введення тимчасового заходу з перегляду містом усіх виданих раніше дозволів на будівництво в столиці.

Попов також заявляв, що київська влада має намір вимагати від забудовників і власників будівель на столичному Андріївському узвозі приведення фасадів об'єктів у відповідність до їхнього історичного вигляду.

Як відомо, на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова. Будинок знесли там, де мають збудувати новий склобетонний центр "Андріївський плаза".

Активісти вже протестували проти руйнування Андріївського узвозу.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Столичні новини - новини Києва | Переглядів: 1044 | Додав: adminA | Теги: будівництво, узгоджувати, Андріївському узвозі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]